Çerçioğlu ata tohumlarını Efeler’de vatandaşlarla buluşturdu

Çerçioğlu ata tohumlarını Efeler’de vatandaşlarla buluşturdu

Aydın Büyükşehir Belediyesi ata tohumlarından ürettiği fidelerin dağıtımına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi eliyle üretilen fideler Efeler’de vatandaşlarla buluşturuldu.

Aydın’ın Efeler ilçesi Atatürk Kent Meydanı’nda Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından üretimi yapılan ata tohumlarından elde edilen fidelerin dağıtımı yapıldı. Fide dağıtımında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye Başkan adayı Anıl Yetişkin fide dağıtımında vatandaşlarla bir araya geldi. Toplamda 3 milyon adet fide dağıttıklarını ifade eden Çerçioğlu, “ Bugünde burada 35 bin civarında fide dağıtımı gerçekleştirdik. Her yıl düzenli olarak dağıtımlarımızı yapıyoruz. Ata tohumlarımız büyüklerimizin sandıklarından topladık.

whatsapp-image-2024-03-26-at-12-52-27-1.jpeg

Amacımız kendi milli yerli tohumlarımızı kendi gelecek nesillerimize aktarmak. Vatandaşlarımız gelecek yıl tekrar bu tohumlardan üretim yaptıklarını söylüyor. Bizimde amaçladığımız şey bu. Yerli ve milli tohumlarımız, çocukluğumuzda kahvaltı sofralarında mis gibi kokan salatalıklar, biberler vardı işte bu tohumlar onlar” açıklamalarında bulundu.

whatsapp-image-2024-03-26-at-12-52-25.jpeg

whatsapp-image-2024-03-26-at-12-52-26.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler