ALTIN YENİ HAFTAYA NASIL BAŞLADI? İşte altın fiyatları

Piyasalar yılın son haftasına İstanbul serbest piyasada dolar 42,9359 liradan, euro 50,5606 liradan haftaya başladı. ABD Başkanı Donald Trump'tan gelen ateşkes çağrısı altındaki fiyat artışını durdurdu. Ons altın 4 bin 504 dolarda seyrediyor. Yurt içinde gram altın da 6 bin 214 liradan satılıyor. Bitcoin ise yükselişte.

Piyasalar, ABD Merkez Bankasının (Fed) gelecek yıl faiz indirimlerine devam edeceğine yönelik beklentiler ile jeopolitik gelişmelere ilişkin olumlu haber akışının etkisiyle yılın son haftasına temkinli iyimserlikle başladı.

ABD Başkanı Trump ile Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Trump'ın Mar-a-Lago'daki malikanesinde barış görüşmeleri için bir araya geldi.

"SAVAŞI SONA ERDİRMEK İÇİN BÜYÜK İLERLEME KAYDETTİK"

Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile görüşmesinin çok verimli geçtiğini belirterek, "İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük savaşı sona erdirmek için büyük ilerleme kaydettik." dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky de barış planının tüm yönlerinin ele alındığını söyledi.

Küresel piyasalar yılın son haftasına temkinli iyimserlikle başladı.

SERBEST PİYASADA DÖVİZ AÇILIŞ FİYATLARI

Cuma günü doların satış fiyatı 42,8810, euronun satış fiyatı ise 50,6700 lira olmuştu.

İstanbul serbest piyasada 42,9300 liradan alınan dolar, 42,9359 liradan satılıyor.

50,5230 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 50,5606 lira oldu.

Sterlin ise 57,7473 liradan alınıyor ve 58,0368 liradan satılıyor.

DÖVİZ FİYATLARI

Döviz fiyatlarında son durum şöyle:

Dolar: 42,9359 lira

Euro: 50,5606 lira

Sterlin: 58,0368 lira

ONS ALTIN

Altının onsu kâr satışlarının etkisiyle önceki kapanışın yüzde 0,4 altında 4 bin 504 dolardan işlem görüyor.

YURT İÇİNDE ALTIN FİYATLARI

Gram altın: 6 bin 214

Çeyrek altın: 10 bin 540

Cumhuriyet altını: 42 bin 943

Tam altın: 42 bin 163

Yarım altın: 21 bin 88

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri Haberleri