Aşı ve yan etkileri vatandaşı düşündürüyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün koronavirüs aşısının ülkemizde yapılacağı tarihe ilişkin açıklamalarda bulunmuştu.

Bakan Koca dün yaptığı koronavirüs aşısıyla ilgili açıklamada, ‘’Zannediyorum 11 Aralık'tan sonra erken dönemde yaygın bir şekilde sağlık çalışanlarından başlamak üzere Bilim Kurulumuz stratejiyi hazırlıyor.’’ İfadelerini kullanmıştı. Bizler de Ajans Aydın olarak, Aydın sokaklarının nabzını tutarak, Aydınlılar 11 Aralık’ta sağlık çalışanlarına yapılacak olan aşının ardından aşı yaptırıp yaptırmayacaklarını ve sosyal medya da dolaşan onlarca aşı haberini dikkate alıp almadıklarını sorduk.  

‘’TABİKİ DE İLK OLARAK SAĞLIK ÇALIŞANLARINA UYGULANMALI’’

Aşının ülkemize gelecek olmasına oldukça sevinen Şermin Eroğlu, ‘’Aşının ülkemize gelmesi gerçekten sevindirici bir haber tabi ki de ilk olarak sağlık sektörüne uygulanması gerekiyordu. Sıra bize gelince de söz konusu sağlığımız olduğu için hiç düşünmeden aşıyı vurulmayı planlıyorum. Umarım aşı gerçekten her şeyi bitirir. ‘’ ifadelerini kullandı.

Hangi habere inanacağımıza şaşırdık diyen Eroğlu, ‘’Gerçekten artık hangi habere inanacağımızı şaşırmış haldeyiz. Pandemi döneminden kurtulmak için bir umut ışığı bekliyoruz ama her gün farklı haber çıkınca bizim de umutlarımız tükeniyor. En kısa sürede en iyi yanıtlar veren aşının üretilmesini temenni ediyoruz.’’ dedi. 

Aşı yaptırmayı kesinlikle düşünmüyorum diyen Emre Kınal, ‘’Kesinlikle aşı yaptırmayı düşünmüyorum. Çünkü üretilen aşılar bana güven vermiyor. Aşı haberlerini de okuyup geçiyorum. Zaten yaptırmayacağım için şu anlık sadece izleme konumundayım.’’ dedi. 

‘’AŞI VURULDUĞU HALDE KORONA TESTİ POZİTİF ÇIKANLAR VAR’’

Kendi tedbiri evde kendim alırım diyen Hulusi Yaşar, ‘’Aşının yan etkileri haberlerini çok fazla görüyoruz. Aşı vurulduğu halde 20 kişinin korona testinin pozitif çıktığı haberleri de var. Eğer bir işe yaramayacaksa o yan etkileri yaşamaktansa kendi tedbirlerimi alıp evde kalırım.’’ cümlelerine yer verdi. 

Yaşar, ‘’Haberlerin aslı astarı kesilmiyor, sonu olmayan bir ip gibi çek çek uzuyor. Artık ne yapacağımızı ne düşüneceğimizi karıştırmış durumdayız. Ülkemiz umarım en iyi gelecek şekilde bizlere uygulamalar yapar ve bu süreç sonlanır.’’ dedi. 

‘’UMARIM İNSALIĞA FAYDASI OLUR’’

Yurtdışından gelen hiçbir şeye güvenmediğini belirten Hayri Sezgici, ‘’Yurtdışından gelen hiç bir şeye güvenmiyorum kısır mi kalacağız acaba, felç mi kalacağız diye düşünüyor insan. Fakat başka çare de yok gibi duruyor umarım bizim bilim adamlarımız inceleyip vuruyorlardır. Biz Türk milleti olarak ya batacağız bu koronavirüsten dolayı ya da alnımızın akıyla çıkacağız.’’ ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri