Kutlama programı, Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen çelenk koyma töreniyle başladı. Törende saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Aydın Valisi Yakup Canbolat tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Daha sonra Garnizon Komutanlığı ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın çelenkleri anıta bırakıldı.
Törende konuşan Aydın Valisi Yakup Canbolat, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünceleri, eserleri ve ilkeleriyle her dönemde yol gösterici olmaya devam eden büyük bir lider olduğunu vurguladı. Atatürk’ün Aydın ziyaretlerinin, çağdaş Türkiye hedefi doğrultusunda önemli sonuçlar doğurduğunu belirten Canbolat, Aydın halkının Milli Mücadele’ye verdiği desteğin vatan ve millet sevgisinin en güçlü göstergelerinden biri olduğunu ifade etti. Vali Canbolat, Atatürk’ün Aydın’a gelişinin 95. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitleri rahmetle, gazileri ise minnetle andı.
Kutlamalar, Aydın Tren Garı Valilik önünde düzenlenen ikinci programla devam etti. Buradaki programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından temsili trenin gara gelişi canlandırıldı. Etkinlikte öğrenciler tarafından Vali Yakup Canbolat’a Türk bayrağı takdim edildi. Bayrağı öperek teslim alan Canbolat, öğrencilere teşekkür etti. Program, halk oyunları gösterisiyle sona erdi.