Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi Haziran ayı ikinci oturumu Başkanvekili Polat Bora Mersin Başkanlığında gerçekleştirildi.
Önceki toplantıda 9 ilçe için planlanan 1 milyar liralık yatırım programının tüm ilçeleri kapsaması gerektiğini savunularak 1,5 milyar liraya çıkarılarak komisyona sevk edilmişti.
Bugün yapılan ikinci toplantıda 17 ilçe için borçlanma talebi meclise sunuldu. Komisyondan gelen talep oy birliği ile kabul edildi.
Yatırım harcamaları için planlanan iç borçlanma görüşmeleri sırasında dikkat çeken bir uzlaşı yaşandı. İlk etapta CHP ve AK Parti üyeleri, borçlanma miktarının 1,5 milyar liraya çıkarılması konusunda ortak görüş bildirdi.
Yaklaşık 14 ay içinde tamamlanması planlanan çalışmalarla 17 ilçede ulaşım altyapısının güçlendirilmesi hedefleniyor.