Aydın Lisesi Mezunları Derneği (ALMED), mezunlar arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve yıllara dayanan okul arkadaşlıklarını yaşatmak amacıyla İzmir’de kahvaltı etkinliği düzenledi. Konak ilçesindeki Park Inn by Radisson’da gerçekleştirilen buluşmaya, İzmir’de yaşayan Aydın Lisesi mezunları ile okulda görev yapmış öğretmenler katıldı.
Yaklaşık 100 kişinin katıldığı etkinlikte, 1951 yılının ilk mezunlarından Şükran Ercivan’ın yanı sıra müzik öğretmeni Metin Aydın, Nigar Urbay ve matematik öğretmeni Gülfer Bilginer’in yer alması buluşmaya ayrı bir anlam kattı.
Müzik öğretmeni Metin Aydın’ın yönetiminde Aydın Lisesi marşının söylenmesiyle katılımcılar duygusal anlar yaşadı. Eski okul arkadaşları ve öğretmenler, sohbet ederek geçmiş günleri yad etti.
Buluşmalar farklı şehirlerde devam edecek
Etkinlikte konuşan ALMED Başkanı Selma Böceklioğlu Dündar, İzmir’de ilk kez düzenledikleri buluşmada mezunlarla hasret giderdiklerini belirterek etkinliği geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini söyledi.
Aydın’a gelemeyen mezunları yaşadıkları şehirlerde bir araya getirmek istediklerini ifade eden Dündar, İzmir’de başlayan buluşmaların ardından İstanbul ve Ankara’da da etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.
Dündar, bu etkinliklerle Aydın Liseli olmanın ayrıcalığını ve mezunların oluşturduğu büyük aile bağını birlikte yaşatmayı amaçladıklarını dile getirdi.
24 mezuna karşılıksız burs desteği
Derneğin eğitim alanındaki çalışmalarına da değinen Dündar, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine yönelik burs desteğinin sürdüğünü belirtti.
Bu yıl 24 mezuna karşılıksız burs verdiklerini açıklayan Dündar, burs sayısının her etkinlikle birlikte artırılarak devam etmesini hedeflediklerini ifade etti. Dündar, burs çalışmalarına katkı sağlayan mezunlara da teşekkür etti.
İzmir’de yaşayan mezunlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Dündar, buluşmaya katılan herkese teşekkür ederek, “İzmir’de yaşayan mezunlarımızla buluşmak güzeldi. İyi ki varlar” dedi.
Aydın Lisesi mezunlarını farklı şehirlerde bir araya getirmeyi amaçlayan ALMED’in, dayanışmayı güçlendiren buluşmalarını İstanbul ve Ankara’da da sürdürmesi hedefleniyor.