GT 2021 Türkiye Jeotermal Kongresi 17-18 Kasım tarihleri arasında Ankara’da bulunan Grand Ankara Otel’de gerçekleşiyor. Programa kamu, özel sektör, ve üniversite temsilcileri katılım sağladı. Programda konuşan Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü Murat Zekeriya Aydın, “Türkiye 7 buçuk milyon konutu ve 300 bin dönüm serayı ısıtacak jeotermal potansiyeline sahip” dedi.
“18 YILDA BÜYÜK BİR BAŞARI YAKALADIK”
Murat Zekeriya Aydın, “Jeotermal enerji için nereden nereye diyebiliriz. Gerçekten önem arz ediyor. Bugün bin 650 megawattı geçmişiz. Daha önce neredeyse yoktu. ‘18 megawatttı’ diye söylemekten de insan çekiniyor ama 18-19 yıl içinde geldiğimiz noktada, 4 bin 500 megawatt elektrik olarak potansiyelini ifade ettiğimiz bu kaynağın bin 650 megawattlık kısmını realize etmiş durumdayız. Jeotermalde hedef ve ana strateji sadece jeotermal elektrik santralleri kurmak değil. Jeotermalin önü bir alanda çok daha açık” dedi.
Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hangi alan o? 7 buçuk milyon konutu ısıtacak ve 300 bin dönüm serayı ısıtacak bir teorik potansiyelden bahsediyoruz. Bu potansiyellerin hayata geçirilmesi ehemmiyet arz ediyor. Jeotermali daha çok hayatımıza katabilirsek, şehirlerimizde hepimizin malumu Doğu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu’da ne kadar coğrafyayı ne kadar çok jeotermalle buluşturabilirsek, şehirlerimizde jeotermali ne kadar çok kullanabilirsek o derece verimliliği önceliklemiş olacağız. O derece de ekonomik fayda elde etmiş olacağız. Bu potansiyelin önem arz ettiğini ifade etmek isterim.”
Aydın: Türkiye 7 buçuk milyon konutu ve 300 bin dönüm serayı ısıtacak jeotermal potansiyeline sahip
GT 2021 Türkiye Jeotermal Kongresi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürü Murat Zekeriya Aydın, “Jeotermalde hedef ve ana strateji sadece jeotermal elektrik santralleri kurmak değil” dedi.