Aydın’da 4 bin litre sahte zeytinyağı ele geçirildi!

Aydın’ın Köşk ilçesinde, yaklaşık değeri bir milyon 200 bin lira olan 4 bin litre sahte zeytinyağı ele geçirildi. Zeytinyağlarının Şanlıurfa’ya götürülmek üzere yola çıkarıldığı tespit edildi.

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce gerçekleştirilen çalışmada, H.B. (22) yönetimindeki minibüsle, İ.S (38) yönetimindeki tıra Köşk'ten Şanlıurfa'ya götürülmek üzere kolilerin içerisindeki sahte zeytinyağlarının yüklendiği belirlendi. Efeler İlçe Jandarma Komutanlığı şahıslara yönelik suçüstü yaparken, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı ekipleri de olay yerine çağrıldı. Yapılan aramada, piyasa değeri 1 milyon 200 bin TL olan 200 koli içerisinde toplam 4 bin litre sahte zeytinyağı bulundu.

Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından şüphelilere 600 bin TL vergi cezası tatbik edildi. Aydın İl Tarım Müdürlüğü ekipleri gerekli numuneleri alırken, el konulan sahte zeytinyağları Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığına teslim edildi. Şüpheliler hakkında adli ve idari işlem başlatıldığı bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri