AYDIN'DA AŞILAR SAĞLIK ÇALIŞANLARINA UYGULANMAYA BAŞLANDI

Koronavirüs salgınının önüne geçmek için Türkiye'de yeni bir umut olan CoronaVac aşısı, Aydın'da bulunan hastanelerde sağlık çalışanlarına uygulanmaya başlandı.

10 Mart 2020 tarihinden itibaren Türkiye'de görülmeye başlayan COVID-19 virüsü, ülke üzerindeki etkisini halen sürdürüyor. Aralık ayının başlarından itibaren tartışılmaya başlanılan ve 2020 yılının son günlerinde Türkiye'de uygulanması kararlaştırılan Çin menşeili CoronaVac aşısı bugün itibariyle sağlık çalışanlarına vurulmaya başlandı.

Dün akşam basın açıklaması sonrası ilk aşı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya uygulanmış, planda ilk sırada yer alan sağlık çalışanlarına ise Perşembe günü itibariyle vurulmaya başlanacağını açıklanmıştı.

Perşembe gününün gelmesiyle birlikte Aydın'da bulunan hastanelerde koronavirüs aşısı uygulanmaya başlandı. Aydın Devlet Hastanesi, Nazilli Devlet Hastanesi ve daha birçok hastanede çalışan personellere vurulmaya başlanılan CoronaVac aşısından ilk görüntülerde geldi.



Nazilli Devlet Hastanesi'nde uygulanan ilk aşıyı vurulan Başhekim Engin Tetik, "Hastalıktan korunmanın en büyük yolu aşı olmak. Biz de aşımızı olduk. Hayırlısı olsun" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri