Aydın'da cinayet canlısı 20 yıl sonra yakalandı

Aydın'da 20 yıl önce üvey annesini kaçıran Ayhan Begik'i öldüren Kadri Üzer, zaman aşımına 35 gün kala yakalanmıştı. Bugün Aydın'da hakim karşısında çıkan Üzer, savunmasını yaptı. Olay gününü anlatan üzer, maktülü babasının öldürdüğünü ancak suçu kardeşinin üstlendiğini söyledi.

Olay, Aydın'ın Koçarlı ilçesinde 2004 yılı Haziran ayında yaşandı. Kadri Üzer, babası Ali ve kardeşi Adem Üzer ile birlikte üvey annesini kaçıran Ayhan Begik'i evinde öldürdü. Cinayet sonrası Adem Üzer tutuklanırken baba Ali ve Kadri Üzer kayıplara karıştı.

Ailenin telefonlarını dinleyen jandarma, sabit numaradan arayan şahsın Kadri Üzer olduğu şüphelisi üzerinde yoğunlaştı. Üzer'in İzmir'de bir lokantada kuryelik yaptığı tespit edildi. Operasyon için düğmeye basan jandarma Üzer'in çalıştığı lokantadan yemek siparişi verdi. Siparişi getiren katil zanlısı Üzer, 19 yıl 10 ay 25 gün sonra kurulan özel ekiple JASAT tarafından kıskıvrak yakalandı. İzmir'den Aydın'a getirilen Üzer, bugün hakim karşısına çıktı.

Savunmasını yapan sanık Kadro Üzer, sözlerine "İnsan ne kadar iyi olur da bir kendini bilmez geliyor mağdur ediyor" diyerek başladı.

HASTANEYE GİDİYORUM DİYE ÇIKTI EVDEN

1996 yılında Batman'dan maddi imkansızlıklar nedeniyle Aydın'a geldiklerini söyleyen Üzer, "Hiç bir şekilde adli mecralarla işimiz olmadı. Ta ki bu olay başımıza gelene kadar. Biz üvey anneyi anne bildik. Kendi öz annemiz yerine koyduk. Hastaneye gidiyorum diye ayrıldı. Bir daha gelmedi. Araştırdık, bulamadık. Ailesine haber verdik. Burada yok dedi. Babam kayıp ilanı verdi. Çocuklar perişan 3 tane kardeşim var. Neşe içindeyken bir de matem evine döndük. 3, 6, 8 yaşında çocuklar var. Hepsi ağlıyordu" dedi.

OLAY GÜNÜNÜ ANLATTI

Annelerinin bulma ihtimaliyle yaşadıkları Germencik ilçesinden Koçarlı'ya yola düştüklerini söyleyen sanık Üzer, " Akşam evde yatarken babam Ayhan Begik'in orada olma ihtimali var dedi. Bir süre bekledik. Artık gidelim buradan çünkü üvey annemizi görmemiştik. Begik kardeşimin yanına geldi. Kardeşim, ona annem burda mı diye sordu. Begik bize küfretti. Duruma sinilenen kardeşim peş peşe ateşlemeye başladı. Ben deredeydim. Babam maktülü kovalamaya başladı. Aralarına girmek istedim. Ayhan Begik çardağa girdi babam da girdi. Ayhan Begik, karşıma çıktı. Tüfeği doğrulttu. Yere düştüm. Ben kendime geldiğimde. Babam tüfeği dayanmıştı. "Meliha nerde" diye sordu. Ayhan Begik, babama küfretti. Babam o öfkeyle yakın mesafeden ateş etti. Babam, "beni çok zorladı" dedi" ifadelerini kullandı.

SUÇU KARDEŞİM ÜSTLENDİ

Kardeşinin suçu nasıl üstlendiğini de anlatan Üzer, "Çardaktan yaklaşık 150 metre uzaklaştı. Babam kardeşimi yanına çağırdı. Ben bu saatten sonra cezaevine giremem, girsem de çıkamam dedi. Kardeşim suçu üstlendi. Babam kardeşimle emanet tüfeği değişti. Onu bırakıp Germencik'e geldik. Büyük abim ve kardeşim vardı. o akşam, benim bir engelli kardeşim var bir de abim var onları alıp İzmir'e geldik. Ertesi gün duyduk ki bizim de yakalamamız çıkmış. Babama teslim olalım dedim. Babam hayır teslim olmam deyip evi terk edip gitti. Engelli kardeşim, abim ben 3 kişi kaldık. 20 senedir Allah yardım etti bana, güç verdi. Kardeşlerime baktım, okuttum. Çok sıkıntı ve çile çektim. Bir tane kendini bilmez gelip hayatımızı darma dağın ediyor" dedi.

BİR ÇOK AİLEYE AYNISINI YAPMIŞ

Maktül Ayhan Begik'in bir çok aileye aynı şeyi yaptığını belirten Kadri Üzer, "Sonradan sordum bize neden bunu yaptı diye. İlk değilmişiz. 3,4 aileye bunu yapmış. Sayın başkanım adalet istiyorum. 3 tane çocuğum var mağdur. Hamallık yaparak geçiniyorum. Beraatımı istiyorum" dedi

Mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Eksik jandarma raporlarının beklenmesi ve savunma için ek süre verilmesi için duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri Haberleri