Aydın'da keçi sütlü dondurmanın vazgeçilmez adresi "Güloğlu"

Aydın’da baklava ve dondurmanın vazgeçilmez adresi olan Güloğlu Baklava, birbirinden lezzetli dondurma çeşitleriyle serinlemek isteyen müşterilerini bekliyor.

Aydın’da hava sıcaklarının artmasıyla beraber bunalan vatandaşlar serinlemek için çeşitli yollara başvuruyorlar. Birçok vatandaş serinlemek için dondurmayı tercih ediyor. Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesinde tatlı dükkanı işleten Nurettin Temiz, dondurmalarının yüzde 100 keçi sütü ile yapıldığını belirtti. Aydınlı vatandaşları bu eşsiz lezzeti tatmaya davet eden Temiz, "Biz ürünlerimize güveniyoruz" dedi. 
 

"SATIŞLARIMIZ ÇOK İYİ"

Havaların ısınmasıyla beraber satışların arttığını belirten Nurettin Temiz, “Havaların ısınmasıyla beraber dondurmalarımıza çok güzel bir ilgi var. Bunun en büyük nedeni de dondurmalarımızın tamamen doğal ve organik olmasından dolayı diyebiliriz. Bunun nedeni dondurmalarımızın saf meyveden, saf Maraş salebinden ve saf keçi sütünden yapılıyor olması. Bu Aydın’da olmayan bir şey.” diye konuştu. 
 

"GERÇEK DONDURMA KEÇİ SÜTÜ İLE YAPILIR"

Orijinal dondurmanın keçi sütü ile yapıldığını belirten Temiz, “Normal sütle yapılan dondurmanın kıvamıyla keçi sütüyle yapılan dondurmanın kıvamı arasında yüzde yüz fark var. Nasıl ki baklavanın özü tereyağı ise dondurmanın özü de keçi sütüdür.  Dondurma yapımında birçok hile var. Mesela birçok işletme salep kullanmıyor, kullansa bile yerli ithal salep kullanıyor. İthal salebinde yüzde doksanı domuz kılınan yapılan jelatinden üretiliyor. Çoğu insan dikkat etmez reyon dondurmalarında bitkisel margarinli buz yazar. Daha deminde dediğim gibi dondurma yapımında akla gelmeyecek hileler vardır.” ifadelerini kullandı.
 

"24 ÇEŞİT DONDURMAMIZ VAR"

24 çeşit dondurmanın bulunduğunu ve hepsinin müşteriler tarafından tercih edildiğini söyleyen Temiz, “24 çeşit dondurmamız bulunmakta ve hepsi de müşterilerimiz tarafından tercih edilmekte. Meyveli grubu, bire bir meyve ve keçi sütüdür. Bal badem tamamen balın ve bademin birleşimi, incir cevizde aynı diğer bahsettiğim dondurmalarımız gibi. Kısacası dondurmanın ismi neyse kendisi de o. Lavanta kimsede olmayan bir ürün, antep fıstıklı kimsede yok, sade, parça çikolatalı, oreolu, bal bademli, incir, ceviz, vişne, kavun, limon, karamel, İtalyan karamel, çilek, karadut, frambuazlı dondurmalarımız bulunmakta. Bunların yanı sıra birde kesme dondurmamız bulunmakta. Reyonumuz 14’lük olduğu için 24 çeşit dondurman bittikçe yenisi yerine koyuyoruz. Müşterilerimizin farklı tatları denemelerini istiyoruz. En büyük özelliğimiz yaz kış dondurma satmamız.” dedi.













İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri