Aydın'da Hüsnü Hat, Ebru ve Tezhip sanatları sergisi büyük beğeni topladı

İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesi ile Cihanoğlu Bilgi ve Kültür Evi işbirliğiyle düzenlenen “Geleneksel Sanatlar Ebru ve Hüsn-ü Hat El Sanatları” sergisi büyük beğeni topladı.

İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesi, Yaygın Eğitim Merkezi Cihanoğlu Bilgi ve Kültür Evinde Geleneksel El Sanatları Hüsn-ü Hat, Ebru ve Tezhip alanında eğitim alan Öğrencilerin Eserlerinden oluşan sergi Aydın merkez Cihanoğlu Külliyesi bahçesinde Aydınlılarla buluştu.

Sergi açılışına; Ak Parti önceki dönem Millet Vekilleri Ahmet Rıza Acar, Semiha ÖĞÜŞ, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Uygur ÇETİN ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Efeler Başkanı Hüsnü ELBİR, Ak Parti Efeler Kadın Kolları Başkanı Hümeyra EGE, Cihannüma Derneği Aydın İl Başkanı Erol BARUT, Ayimder Başkanı Akın AKSU, KADEM Aydın İl Temsilcisi Dilek Akıcı TAYANÇ, İl Müdürleri, Okul Müdürleri  ve öğrencileri, Yönetim Kurulu Üyeleri, Cihanoğlu Bilgi Evi Öğrenci velileri ve sanatseverlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Hüsn-ü Hat Hocası Saadet EYİCE, Ebru Hocası Ayşegül EYİCE ve Tezhip Hocası Elif AYDIN, Sergiye katılan ziyaretçilere sergilenen eserler hakkında bilgi verdi.

Temel amacın geleneğin kadim sanatlarını gelecek nesillere aktarmak ve kültürel değerlere sahip çıkmak olduğunu belirten İlim Yayma Cemiyeti Aydın Şubesi Cihanoğlu Bilgi ve Kültür Evi Hüsn-ü Hat, Ebru ve Tezhip Sanatı Hocaları ve öğrencileri, serginin 9-11 Mayıs 2022 tarihine kadar ziyarete açık olduğu belirtti.











İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri