Türkiye’de son günlerde artan zehirlenme vakaları sonrasında vatandaşların tedirginlikleri artarak devam ediyor.
Aydın’da da geçtiğimiz günlerde basında yer alan zehirlenme vakaları sonrasında vatandaşların tavuk ürünlerine karşı ilgisinin azaldığı görüldü.
Tavuk ve tavuk ürünlerine satışının yapıldığı pek çok esnaf çıkan zehirlenme haberleri üzerine satışlarında düşüş yaşandığını belirtti.
Bazı esnafların tavuk ürünlerinde düşüşün yanı sıra et ve vejetaryen ürünlerinde de artış olduğu gözlemlendi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AYESOB) Başkanı Muhammed Ali Künkcü, Aydın’daki işletmeler Aydın İl Tarım Müdürlüğü tarafından sık sık denetlendiğini ifade etti.
Vatandaşların Aydın’daki işletmelerden güvenle yiyebileceğini belirleten Künkcü, “Aydın’da herhangi bir sıkıntı yok, gönül rahatlığıyla yiyebilirler. Arada sırada istisna olaylar olabilir bunu yapanlar de cezalandırılıyor” dedi.
“AYDIN’DA BÖYLE BİR PROBLEM YOK”
Aydın’da böyle bir problemin olmadığını söylen Künkcü, “Vatandaşlar televizyonda gördüklerinde her yerde oluyor diye düşünmesinler. Aydın’da böyle problemler olacağını zannetmiyorum, gönül rahatlığıyla yiyebilirler. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de bu konularda denetimlerini de sıklaştırdı” dedi.