Alınan tüm önlemlere rağmen, aynı dönemde il sınırlarında 351’i maddi hasarlı, 585’i yaralanmalı, 6’sı ölümlü olmak üzere toplam 942 trafik kazası meydana geldi. Kazalarda 818 kişi yaralanırken, 7 kişi yaşamını yitirdi.
Denetimler sonucunda 464 sürücünün ehliyetine el konulurken, 1401 araç da trafikten men edildi.
Valilikten yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin artarak süreceği vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Kazaların önüne geçilmesi için sürücülerimizin daha dikkatli olması, özellikle hatalı şerit değişiminden kaçınmaları, alkollü araç kullanmamaları ve kural ihlali yapanların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmesi büyük önem taşımaktadır.”