Aydın'daki kadın cinayetinde yeni gelişme

Aydın'da eşi Nursel Türkmen'in öldürüp kayıplara karışan ve 1 hafta sonra teslim olan Mestan Türkmen, yakalandığı anda verdiği ifadesini değiştirdi. Öz oğlu ise ifadesinde babasını yalanladı.

Olay, geçtiğimiz Haziran ayında Aydın'ın Efeler ilçesi Cuma Mahallesinde 202 sokak üzerinde yaşandı. Eşi Nursel Türkmen'i döverek öldürdükten sonra kayıplara karışan Mestan Türkmen, 1 hafta sonra kendi rızasıyla teslim oldu.

İlk ifadesinde eşiyle sorunları olmadığını, eşinin evden kaçtığını, eve erkek misafir geleceği için sinirlenip kavga esnasında öldürdüğünü söyleyen tutuklu sanık Türkmen, cezaevinde kendi rızasıyla verdiği ikinci ifadesinde eşine Aydın merkezde evi kendisinin tuttuğunu, eşinin evlenmeden önce fuhuş yaptığını ve sonrasında devam ettiğini, kızı Yıldız'ın kendisinden olmadığını ifadelerine ekledi.

İLK İFADESİ

Teslim olduğu gün verdiği ifadede, eşiyle 23 yıldır evli olduğu, herhangi bir sorunlarının olmadığı ve eşini darp etmediğini belirten Mestan Türkmen, "Eşim olaydan 2, 3 ay önce hiç bir sebep yokken kızım Yıldız'ı da alarak yaşadığımız köyden ayrıldı. Eşimin kızımı Caner diye biriyle nişanlandığını öğrendim. Ben karşı çıktım ama eşim ve kızım ısrar edince ikna oldum. Ama eşim benim karşı çıkacağımı düşünerek adliyeye boşanma dilekçesi vermiş. Ben razı olunca geri çekti. Olayın yaşandığı günün sabahında evden Ekrem ve Yıldız sabah saat 07.00 sıralarında evden ayrıldı. Eşimle aramda öncesinde hiç bir sorun yoktu. Beraber kahvaltı yaptık. Kahvaltıdan sonra bana, evden 2 saatliğine çıkmamı bir misafirinin geleceğini söyledi. Ben de kadın mı erkek mi diye sorunca erkek olduğunu ima etti. ‘İşine gelirse bundan sonra böyle’ dedi. Sinirlerime hakim olamayıp yüz bölgesine yumruk atmaya başladım. Bu arada elimle de boğazını sıkmıştım. Daha sonra o şekilde bırakıp evden ayrıldım. Oğlum Süleyman'ı arayıp beni motosikletle almasını söyledim. Bir süre sonra motosikletten indim. Süleyman'a olaydan bahsetmedim. Daha sonra arazide saklandım" dedi.

Tutuklanarak cezaevine gönderilen Mestan Türkmen, yeniden ifade vermek istedi. Kendisini tam olarak anlatamadığını dile getiren Türkmen'in ifadesi birbiriyle çelişti. Eşi ve kızı için Aydın merkezde evi kendisinin tuttuğunu dile getiren Türkmen, 15 yaşındaki kızının nişanlanmasından duyduğu rahatsızlığı yine dile getirdi.

İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ, OLAY GÜNÜNÜ YENİDEN ANLATTI

Olay gününü anlatırken ifadeleri çelişen Türkmen, şunları anlattı: "Sabah saat 08.00-08.30 sıralarında hep birlikte kahvaltı yaptık. Kızım Yıldız ve Ekrem birlikte evden çıktılar. Ben ve eşim Nursel evde tek başımıza kaldık. Birlikte çay içtikten sonra eşim bana 2-3 saat evden uzaklaşmamı dışarı çıkmamı istedi. Sebebini sorduğumda ise eve misafir geleceğini ve misafirin erkek olduğunu söyledi. Daha öncesinde evlenmeden önce eşim fuhuş yapan biriydi. Ben bunu bilerek kendisiyle evlendim. Bana bir daha bu şekilde kötü bir hayat yaşamayacağına dair yemin etmişti. Bunu kendisine hatırlatarak tekrar fuhuşa mı başladığını sordum. O da bana yeni bir şey olmadığını, yıllardır yapmaya devam ettiğini söyledi. Kendisiyle kızımın hatırı için barıştığımı yoksa evli kalmak istemediğimi söyledim. O da bunun üzerine kızımın benden olmadığını söyleyince ben de o anki sinirle yüzüne yumrukla vurdum. Kaç defa vurduğumu hatırlamıyorum. Evden çıkarken nefes alıyordu. Ambulansı aramak aklıma gelmedi. 23 yıldır evliyiz bir kere bile darp etmedim" dedi.

BABAM ALKOL ALIP, ANNEMİ DARP EDERDİ

Mestan Türkmen'in 18 yaşındaki oğlu Süleyman Türkmen ise babasının sözlerini yalanlar şekilde ifade verdi. Babasının her gün alkol aldığını, annesini darp ettiğini, korktukları için kavgaya müdahale edemediklerini belirten Süleyman Türkmen, "Ben annemin söylemesi ile babamın annemi aldattığını öğrendim. Bu durumdan dolayı annem ile babamın araları fazla iyi değildi. En küçük bir olayda kavga ediyorlardı. Genellikle ağız kavgası ediyorlardı. Bazı zamanlarda babam annemi darp ederdi. Biz babamdan korktuğumuzdan dolayı kavga esnasında araya girmiyorduk. Uzaktan seyrediyorduk. Yine para konusunda da tartışıyorlardı. Bu tarihten yaklaşık 2 ay kadar önce annem ile babam yine bir konu hakkında konuşurlarken tartışmaya başladılar. Annemde sinirlenerek evi terk etti. Babam her gün alkol alırdı, ben başka bir şey kullandığını görmedim. Olay günü saat 10.00 sıralarında babam beni aradı, ‘bana gel beni eski Nazilli yolundan al’ dedi. Umurlu'dan yola çıktım, 15 dakikada Aydın' a geldim ve babamın bana söylediği yere gittim. Eski Nazilli yolunda trafonun orada buluştuk. Babam motora bindi. Oradan ara yolu kullanmamı istedi. Motosikletle o yolu takiben İmamköy'ü geçtikten sonra Pınardere Köyüne geldik. Pınardere Köyünü geçtikten sonra babama, ‘sen neredesin nerde kalıyorsun hiç arayıp sormuyorsun’ dedim. Bunun üzerine babam, bana ‘sanane lan orospu çocuğu, sana soracağım’ dedi. ‘Siktir git başımdan’ dedi. Babamın göbeğinde rakı şişesi vardı. Motordan inmek istediğini söyledi. Ben durdum, motordan indi ve geldiğimiz istikamete doğru gitti. Bende o yolu kullanarak köye gittim. Bana annemin öldürülmesi olayı ile herhangi bir şey söylemedi" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri Haberleri