Aydınlı adam 106 bin lira dolandırıldı

Aydın'ın Çine ilçesinde yaşayan 75 yaşındaki Osman B., kendini savcı olarak tanıtan Emrullah K'ya 106 bin lirasını kaptırdı. Altın ve zümrütlerini bozduran Osman B., parasını geri alabilmek için dava açtı.

Olay Aydın'ın Çine ilçesinde yaşandı. Alınan bilgiye göre, Osman B'yi telefonla arayan Emrullah K., kendisini savcı olarak tanıttı. Osman B'ye, adına kredi çekildiğini ve kendisi dolandıracaklarını söyleyen Emrullah K., buna engel olmak için telefonuna gelen şifreyi söylemesini istedi.

Dolandırılmak istemediği için şüpheliye inanan Osman B., önce şifreyi söyledi sonra ise şahsın isteği üzerine kuyumcuya gidip altın ve zümrüt zinciri bozdurdu. Mağdur, dolandırıcının çeşitli sebeplerle yönlendirmesiyle kuyumcu aracılığıyla parayı şüphelinin banka hesabına gönderdi.

35 bin liralık krediye izin veren ve 71 bin lira altın bozduran Osman B., durumu fark ettiğinde bankayı arayıp kredi işlemini durdurdu. 71 bin lirasını geri alamayan Osman B., parasını hukuki olarak almak istedi. Şikayette bulunan mağdur, zararının giderilmesini istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri Haberleri