Aydınlı iş insanına tepki yağıyor!

Efeler’de yapı malzemeleri satan Yılmaz Yapı Market, fiyat etiketlerini Türk Lirası yerine dolar ve avro üzerinden kullanmaya başlayınca büyük tepki topladı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde hizmet veren bir işletme, dolar kurunun hızla artmasıyla beraber tepki çeken bir harekette bulundu. Aydın'ın tanınmış iş insanı Abdullah Yılmaz’ın sahibi olduğu Yılmaz Yapı Market, sattığı ürünlerdeki Türk Lirası etiketini çıkararak, dolar ve avro üzerinden fiyatlandırılan etiketleri yerleştirdi.

"SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ"

Yılmaz'ın bu hareketi Aydın gündemine oturdu. Yerel haber sitelerine konu olan gelişmenin ardından vatandaşlar adeta ateş püskürdü. Sosyal medyada paylaşılan haberin altına sert eleştiriler yapan vatandaşlar, 'Bu vatana ihanet', 'Bence bu  haberi yetkililer delil olarak tutanağa geçirip bu firma hakkında suç duyurusunda bulunup gerekli cezai işlemler yapılmalıdır', 'Bir insan böyle bir zamanda Türk Lirasından vazgeçiyorsa ben onun Türklüğünden şüphe ederim', 'İşçilerin maaşını da dolar veya euro üzerinden mi verecek', 'Resmen ülkesine savaş açtı' ifadelerine yer verdi. 

Öte yandan, Ticaret Bakanlığı tarafından yayımlanan ‘Fiyat Etkiketi Yönetmeliği’ kapsamında, mağazalarda Türk Lirası yerine farklı bir ülkenin para biriminin kullanılması yasaklanmasına rağmen firmaya cezai yaptırımın uygulanıp uygulamayacağı merak konusu oldu.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri