AYSO Başkanı Maraş: "Hedefimiz 2 milyar dolar ihracat"

Aydin Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Gökhan Maraş, Aydin'in 2022 ve 2023 ihracat rakamlarının bir milyar 600 milyon doların üzerinde gerçekleştiğini aktardı. AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş, AYSO Meclis Başkanı Hakki Gözlüklü ve oda yöneticileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Maraş, son 2 yılda bir milyar 600 milyon doların üzerinde gerçekleşen ihracat rakamını 2 milyar dolara karmayı hedeflediklerini dile getirdi.

"HEDEF 150 BİN”

Aydin' in 17 ilçesine hizmet verdiklerini söyleyen Maraş, yıl sonuna kadar bin 150 faaliyete ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. TOBB'a bağlı 365 odanın içinde toplam 12 sanayi odasından birinin AYSO olduğunu belirten Maraş, "Bunun da kıymetinin bilincindeyiz. Ocak - Mayıs döneminde 56 üye kaydı yaptık. En fazla üyemiz elektrik, elektronik ve makine sanayisi alanında. Üye ziyaretlerini önemsiyoruz. 17 ilçeye hizmet verdiğimiz için yelerimize zaman anlamında ulaşmakta zorluklar yasasak da bugüne kadar 135 üyemizi ziyaret ettik" diye aktardı.

"HEM VALİ HEM BÜYÜKŞEHİR İLE İSTİŞARE"

Aydın valiliği ve Büyükşehir belediyesi ile istişare içinde olduklarını aktaran Maraş şöyle devam etti: "OSB'lerimiz dolmuş durumda. ASTIM OSB'de kamulaştırma çalışmalarımız var. Bir milyon metrekarelik yeni kamulaştırmayla OSB'ye yatırımcı alabileceğiz. Çalışmalarımız devam ediyor. Hâlihazirda 15 firmaya yer tahsisi yaptık. inşaatlarda başlayacaklar. OSB'leri Nasıl genişletebiliriz konusunda çalışmalarımızı hem Vali Bey'le hem de Büyükşehir Belediye Başkanı’mızla istişare ederek sürdürüyoruz. 9'uncu OSB'nin açılması için girişimlerinde bulunmak istiyoruz. AYSO olarak kurumsal işbirliklerimiz var. Eximbank burada irtibat bürosuyla hizmet veriyor. İzmir İtalya Ticaret ve Sanayi Odası Derneği Aydin Temsilciliği açıldı. İtalya ile ilişkilerimizi önemsiyoruz. İtalya'ya ihracat yapan, fuarlara katılmak isteyen üyelerimize buradaki temsilcilik yardımcı oluyor."

"Kestane fabrikasına öncülük etmek istiyoruz"

Tarımsal sanayi konusunda da değinen Maraş, "Aydin, incir ve kestanede liderliğe oynuyor. Türkiye'de birinci sıradayız. Dünyada da incir üretiminde birinci şehir ve ülkeyiz. Kestane konusunda da 2022' deki rakamlara baktığımızda Çin'den sonra Türkiye geliyor. Dünyada ikinci noktadayız. Kestane üretimini Nazilli ve Köşk bölgesinde üretilen kestanenin neredeyse

Tamamını İtalya'ya gönderiyoruz. OSB'de yerel Ürünlerin üretimiyle ilgili alan tesis etmeyi de düşünüyoruz. Kestane fabrikasına öncülük yapmak istiyorum. Kestane anlamında kooperatifleşme olsun istiyoruz. Üreticimiz daha iyi para kazanacak. Türk Eğitim Vakfı Aydin İl Temsilciliği de geçtiğimiz günlerde AYSO bünyesinde hizmet vermeye başladı" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri Haberleri