Babacan: “Aydın’da Kalkınma Çevreyle Birlikte Olmalı”

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Aydın ziyaretinde çevre ve tarım vurgusu yaptı. Jeotermal tesislere yönelik şikayetlere dikkat çeken Babacan, “Aydın’da kalkınma çevreyle birlikte olmalı” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Aydın ziyaretinde kentin çevre ve tarım potansiyeline dikkat çekti. Aydın’da doğanın korunmasının en önemli önceliklerden biri olduğunu belirten Babacan, özellikle jeotermal tesislerle ilgili vatandaşlardan ciddi şikayetler aldıklarını söyledi.

Bir dönem Büyük Menderes Nehri’nden su içilebildiğini hatırlatan Babacan, iktidara gelmeleri halinde Aydın’da çevreyi koruyan ve sürdürülebilir kalkınmayı esas alan projeleri hayata geçireceklerini ifade etti.

Türkiye’nin bölgede dengeleyici bir rol üstlenmesi gerektiğini vurgulayan Babacan, “Türkiye’nin doğal bir arabulucu rolü vardır. Tarafların diplomasi ve müzakere masasında buluşması için yoğun çaba gösterilmelidir” ifadelerini kullandı. 

Siyasi ittifak tartışmalarıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Babacan, “Türkiye’yi ne iktidar tekeline ne de muhalefet tekeline bırakmak istiyoruz. Ülkeye yeni ve güçlü bir seçenek sunmak için çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri Haberleri