Aydın genelinde 25 baş ve üzeri koyunu olan üreticilere hibe edilen sakız koçu dağıtımı projesiyle amaçlanan, verimi yüksek olan sakız koyunu nüfusunu artırmak.
"Aile Tipi Koyunculuk Projesi"nde bir taraftan kadınlar başta olmak üzere koyuncululuğa başlamak isteyenlere 2 dişi 1 erkek sakız koyunu hibesi devam ederken bir taraftan da koyun üreticilerine sakız koçu hibesi yapılıyor. Üreticilerin çoklu doğum oranı yüksek sakız koçlarıyla daha fazla kuzu alması hedeflenirken aynı zamanda kendi koyunlarını da sakız ırkına çevirmeleri amaçlanıyor.
"Başkan Çerçioğlu'nun yaptığı iyiliği annem-babam yapmadı"
Kuşadası'nın Yaylaköy Mahallesi'nde 5 yıldır koyunculuk yapan Zarife Ertan "Allah Başkan Çerçioğlu'ndan bin kere razı olsun. Bana yapılan iyiliği annem-babam yapmadı. Bizim elimizde sakız koyunu kırması vardı, diğer koçları aradan çıkaracağım, bu koçla birlikte sürüm sakıza dönecek. En büyük sıkıntımız yüksek yem fiyatları. Hayvancılıkla uğraşan insanlar bıkmak üzere" ifadelerini kullandı.
Germencik'in Neşetiye Mahallesi'nde koyunculuk yapan Hacı Tanrıverdi ise kendisini bildi bileli koyunculuk yaptığını söyledi. "Şu anda 100'e yakın koyunum var. Duyduk ki Başkanımız Özlem Çerçioğlu damızlık sakız koçu hibe ediyormuş. Ben de başvurdum. Allah razı olsun, bana da bir tane verdiler. İnşallah sürüm sakıza dönecek" şeklinde konuştu.