"Bir daha sıkıntı çekmeye niyetimiz yok"

AYTO Başkanı Hakan Ülken, esnaf ve sanatkarların dayanacak gücü kalmadığını söyleyerek vatandaşları aşı olmaya davet etti.

Türkiye'de kademeli normalleşme süreci 1 Temmuz Perşembe günü itibariyle başladı. Sokağa çıkma kısıtlamalarının, kafe ve restoran gibi işletmelerde uygulanan yasakların ve uzaktan eğitim sürecinin sonlandırıldığı süreçte on binlerce esnaf tekrar kepenk açabilmeye başladı.

Sürecin başlamasının 15 gün sonrasında Kurban Bayramı nedeniyle 9 günlük tatil kararı alındı. 16 Temmuz Cuma günü akşamı başlayarak 26 Temmuz Pazartesi günü sabah saatlerinde sonlandırılması kararlaştırılan tatil nedeniyle birçok turizm bölgesi vatandaşların akınına uğradı. Kurban Bayramı'nda günlük vaka sayılarında görülen artış ise dikkatlerden kaçmadı.

"NE TAKATİMİZ NE DE NİYETİMİZ YOK"

Vaka sayılarında görülen artış sonrası "Kısıtlamalar tekrar hayata geçirilecek mi?" sorusu gündeme geldi. Gelişme sonrası sosyal medya hesabından açıklama yapan Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken, esnaf ve işletmecilerin bir kısıtlamayı daha kaldıramayacağını söyleyerek vatandaşları aşı olmaya davet etti. Ülken, "Lütfen ama lütfen herkes aşısını olsun. Türk iş dünyası zaten çok zor durumdayken, küçük veya büyük herhangi bir kısıtlamayı kaldıramaz. Sorunun tek unsuru biz olmadığımız halde bugüne kadar sıkıntısını biz çektik. Bir daha ne ekstra sıkıntı çekecek takatimiz ne de çekmeye niyetimiz yok" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri