Arslan mesajında şu ifadelere yer verdi.
“Bugün 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Bu ülkede yaşayan insanlarımızın ne kadar yaşam problemleri , ne kadar şiddet problemleri varsa hayvanlarımızın da aynı derecede problemleri var.
Üzülerek ifade etmemiz gerekirse bu ülkede insana bakış açısı neyse hayvana bakış açısı da aynıdır. Bu nedenle Zafer Partisi Aydın İl Başkanlığı olarak 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü’nde; “canlara yalnız bir gün değil her gün sahip çıkacağımızı, hiçbir canlının şiddeti ve kötü muameleyi hak etmediğini, sokak canlarının da, insanların en yakın dostu olduğu için yaşam alanlarını korumak kollamanın bizlerin elinde olduğunu” gür bir sesle tekrar ifade ediyoruz.
Bu farkındalık gününde tercih ve seçim şansı olmayan “PATİLİ DOSTLARIMIZA” yalnız bir gün değil her gün aynı özeni göstermemiz gerektiğinin altını çizerek can dostlarımıza toplum olarak sahip çıkmalıyız.
Şunu da Zafer Partisi olarak üzülerek belirtmek isteriz ki;
Bugün yaşadığımız mahallede, caddede, sokakta hayvanlarla ilgili kötü yasal düzenleme ve uygulamalar, insanlar ile hayvanları karşılıklı tehdide dönüştürdü. Bu değişmek zorunda! Köpekler için uygun yaşam alanları ve kısırlaştırma devlet ile belediyeler ve mama firmaları eliyle sağlanmalı. Zafer Partisi iktidara geldiğinde sokaklarda insanlar için de hayvanlar için de oluşan bu tehdidi ortadan kaldıracak.
Zafer Partisi İktidarında sokaklar güvenli, canlar emin ellerde olacak!
Bu farkındalık gününde Zafer Partisi Aydın İl Başkanlığı olarak “Aydın Valiliği ve Aydın’daki Belediyeleri de” aşağıdaki hususlarda göreve davet ediyoruz.
- Özellikle şehir içi ve köylerin çevrelerinde sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin kısırlaştırılması gerekmektedir. Bu konuda belediyeler ve Valilik birbirleri ile iletişim halinde uyumlu ve ortak projelerde koordinasyon ve eş güdüm halinde çalışmaları gerekmektedir. Sokaklarda artış gösteren evcilleştirilmemiş hayvanlardan korku duyan vatandaşlar için gezici devriye ekipler oluşturulmalıdır.
- İlimizdeki temiz hijyenik, mama ve su odaklarının sayısı arttırılmalı, mevcut var olanlarında hijyen ve temizlik kurallarını ihmal etmeden sürdürülebilirliği sağlanmalıdır.
- Belediye barınaklarında “VETERİNER HEKİM” sayılarının artırılması, günümüz modern teknolojisine uyumlu hale getirilmiş tedavi ünitelerinin yapılması, tedavi edilen engelli canların yaşaması için ayrı özel yaşam alanlarının oluşturulması ve bu üniteye uygun “SABIRLI PERSONEL” istihdamı yapılmalıdır. Bu konuda belediye barınaklarında hayvandan nefret eden, sırf partili olduğu için istihdam edilen personellilerle ilgili şikayetlerin sayısında ki artış dikkate alınmalıdır.
- Evcil hayvanların ticari araç olarak kullanılmaması, vatandaşlarımızın hayvan satın almamaları için barınaklarda sahiplendirilen canların sayılarının artırılması ve duyarlılık sağlanması yönünde proje çalışmalarının Valilik, Milli Eğitim ve Belediyelerce yürütülmesi sağlanmalıdır.”