Bülbül: Aydın Kadın Cinayetlerinde İlk 10 il arasında

Kadın cinayetleri Türkiye genelinde olduğu gibi Aydın’da da gündemdeki yerini koruyor. CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu CHP Grup Sözcüsü Süleyman Bülbül, kentteki verilerin dikkat çekici seviyeye ulaştığını belirterek önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bülbül, Aydın’ın kadın cinayetlerinin yoğun yaşandığı iller arasında ilk 10’a girdiğini ifade ederek, bu tablonun toplumsal ve hukuki sorunlarla bağlantılı olduğunu vurguladı.

Son Yıllardaki Olaylara Dikkat Çekti

Açıklamasında son dört yılda yaşanan bazı olayları hatırlatan Bülbül, "Son dört yılda cinayetlerin çoğu eş ya da eski partner tarafından ayrılık ve boşanma süreçlerinde işleniyor. 2022’de Koçarlı’da Necla Alp öldürüldü; fail 3 yılda tahliye edildi. 2024’te Nazilli’de Ömür Arslan, çalıştığı mağazada eski erkek arkadaşı tarafından katledildi. 2025’te ADÜ öğrencisi Büşra Cin’in ölümü intihar diye kapatılmak istendi. Mart 2026’da Burcu Derin, boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürüldü. Fail ifadesinde ‘Gülmesi beni rahatsız ediyordu' ifadelerine yer verdi.

Kadın cinayetlerine ilişkin en önemli sorunun cezasızlık olduğunu dile getiren Bülbül, mevcut uygulamaların yetersiz kaldığını belirtti.

Paylaşılan verilere göre, 2025 yılı içerisinde en az 294 kadının hayatını kaybettiği, 297 kadının ise şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçtiği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri Haberleri