Cezaevi görüşleri ertelendi

Aydın Adliyesi’nde koronavirüs önlemleri kapsamında çeşitli önlemler alındı. Bina her gün dezenfekte edilirken çalışan personel sayısı azaltılarak nöbet usulü çalışma sistemine geçildi.

Çin’in Wuhan kentinden başlayıp tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını önlemleri arttırılarak devam ediyor. Bu kapsamda Aydın Adliyesi’nde bir takım önlemler alındı. Adliyede, çalışan personel sayısı azaltılarak nöbet usulü çalışma sistemine geçildi. Ayrıca, adliye binası her gün ekipler tarafından dezenfekte edilirken ön bürolara mikrofon sistemi getirilerek sosyal mesafenin korunması sağlandı.

 

HER TARAF DEZENFEKTE EDİLDİ

 

Öte yandan cezaevlerinde de salgına yönelik çeşitli önlemler alındı. Bu kapsamda, açık ve kapalı ceza infaz kurumlarındaki avukat ziyaretleri de dahil görüşler, özel izin hakları, hastalık ve güvenlik durumları dışında ertelendi. Yüksek ateş, öksürük gibi rahatsızlıkları gözlemlenen tutuklu ve hükümlülerin zaman kaybı yaşamadan hastaneye kaldırılması için gerekli talimat verildi.

 

Ayrıca cezaevlerine, yeterli miktarda ateş ölçer, dezenfektan ve temizlik malzemeleri de temin edilirken açık cezaevinde dezenfektan ekibi kuruldu. Personele maske ve eldiven temini yapıldı.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri