Çine'de 60 Yıl Sonra Mutlu Son

Çine’nin Özeren Mahallesi’nde yılan hikayesine dönen tapu sorunu 60 yıl sonra çözüldü. 29 hak sahibine zeytinlik tapuları düzenlenen törenle teslim edildi.

Tapu teslim töreninde konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, “O dönemin bürokratları muhtemelen buna bir bahane buldular risk almak istemediler ve işin altına imza atmak istemediler” dedi. 

 

Çine’nin Özeren Mahallesi’nde 1960’lı yıllarda hak sahiplerine teslim edilen, ancak 5 yıl süre içinde arazilerinin imar ihyasını yaparak zeytinlik haline getiren 29 hak sahibine, idari sebeplerden ötürü günümüze kadar devredilmeyen tapuları verildi. Törene katılan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, devletin milletiyle uyumlu çalışması gerektiğini söyleyerek, “60 yıldır idari sebeplerle şu ya da bu sebeplerle vatandaşlarımıza kanun verdiği bir hak olmasına rağmen 60 yıldır biz bürokratlar bu işi sürünmede bırakmışız. Muhtemelen o dönemin bürokratları buna bir bahane buldular risk almak istemediler ve işin altına imza atmak istemediler. Şimdi devletiyle milletiyle uyumlu her tarafın birbiriyle senkronize çalıştığı ve ortaya güzel verimlerin çıktığı dönemde Allah’ın izniyle bu sorun çözüldü. Bunun gibi sorunlar çözülüyor” diye konuştu. 

 

BİZ BU İŞLER İÇİN GÖREVLENDİRİLDİK

 

AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, bu tür sorunları gelecek nesillere bırakmamak gerektiğini belirterek, “Geçmişten gelen bu sorunları birkaç mahallemizde çözmüştük. Bu işleri gelecek nesillere bırakmamız lazım, çağdaş bir Türkiye, çağdaş bir Aydın için bunları çözmemiz gerekiyor. Biz bu işler için görevlendirildik. Hak sahiplerine tapuları hayırlı olsun diyorum” ifadelerini kullandı.  Erim, ayrıca tapusu olmayan ev sahiplerinin de sorununu çözüme kavuşturmak için çalışacaklarını söyledi. 

 

DOĞALGAZI GETİREMEZSİNİZ DEMİŞTİLER

 

Çine’deki yatırımlardan bahseden AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, "TOKİ yatırımı daha önce bitecekti ama ilçe belediye başkanımızdan kaynaklanan problemlerden dolayı bir türlü bunu hayata geçirememiştik. 1 ay içerisinde ihalesini yapacağız. Yeni hükümet konağı da hizmete açılacak. Doğalgazı Çine’ye getiremezsiniz demişlerdi getirdik. ikinci etabı da Ocak ayında başlayacak. Burada doğalgaz girmeyen ev kalmayacak. Devlet hastanemiz yetersiz, yeni bir devlet hastanesi proje çalışması başladı. Çinemize Orman İşletme Müdürlüğünü kazandıracağız” dedi.

 

HAK SAHİPLERİNE TAPULARI TESLİM EDİLDİ

 

Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, tapu sorunuyla ilgili bilgi vererek şunları söyledi:  “İlçemiz 3573 sayılı zeytinciliğin Islahı ve yabanilerin aşılattırılması hakkında kanun kapsamında devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan delicelik arazilerin tahsis edilerek imar ihyası karşılığı bedelsiz devredilmesi prensibine dayanan bir çalışma yürütülmüştür. Böylelikle 60 yıldan beri süren çalışma tamamlanarak bugün 29 hak sahibine ait toplam 176,8 dekar zeytinliğin tapuları teslim edilecektir.”  

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri