Gıda fiyatına gelen ekim fırtınası

Temel gıda fiyatları ekimde önceki aya göre yüzde 7 oranında arttı. Ekmek, un, bulgur makarna, süt ve süt ürünleri, sebze ve şeker fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle ekimde gıda fiyatlarında son yıllardaki en yüksek artış görüldü.

Hem mevsim değişikliği hem de Türk lirasının değer kaybı ekimde gıda fiyatlarında zam fırtınasına yol açtı. Gıdadaki zam yağmuru ekimde de devam etti. Biz de Ajans Aydın Gazetesi olarak Aydınlı vatandaşlara, “Ekim ayında gıdaya gelen fiyat artışlarını nasıl karşıladınız?” sorusunu yönelttik. 

“FİYATLAR ÇOK YÜKSEK”

Son zamanda gıdaya gelen yüksek fiyat artışının kendisini çok kötü etkilediğini söyleyen işletme sahibi Semih Güler, “Ben gıda işletmecisi olarak gıdaya veya başka bir ürüne gelen yüksek fiyat artışları sadece alıcıyı değil bizleri, satıcıları da çok fazla etkiliyor. Şuan fiyatlar yüksek diye alışveriş yok. Böyle olunca da kazancımız hiç olmuyor, kirayı bile zor öder olduk. Fiyatlar çok yüksek.” dedi.

“TEK UMUDUMUZ FİYATLARIN AZ DA OLSA DÜŞMESİ”

Her türlü fiyat artışına karşı tepkili olduğunu belirten Aliye Can, “Ailecek çok zor durumdayız. Şuan beş kişi çalışıyoruz fakat eve gelen beş kişinin aylık geliri ev masrafına yetmiyor. Bu zamlara, bu fahiş fiyatlarla baş edemiyoruz. Bu fiyat artışlarına çok tepkiliyiz. Şuan tek umudumuz fiyatların az da olsa düşmesi.” diye konuştu.

“BİRİLERİ BU ARTIŞLARIN ÖNÜNÜ KESECEK Mİ?”

Herkesin zor bir dönemden geçtiğini söyleyen Cahide Talih, “Ben ve eşim emekliyiz. Bu gıday gelen son zam, fiyat artışları herkes gibi bizi de etkiledi. İki kişiyiz emekliyiz ancak biz de etkilendik. Peki beş, altı çocuğu olan aileler ne yapıyor budum da acaba ? Hele ki bir aylık geliri yoksa ne yapacaklar, eminin böyle mağdur aileler çok var. Birileri bu artışların önünü kesecek mi? Allah hepimizin yardımcısı olsun, diyecek başka bir şey yok.”  ifadelerine yer verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri