İşte tam kapanmanın ardından Aydın sokakları

Tam kapanma sürecinin sona ermesiyle birlikte Aydınlı vatandaşlar evde kaldıkları 17 günün ardından cadde, sokak ve çarşılara akın etti.

Türkiye genelinde tam kapanma döneminin saat 05.00'te sona ermesinin ardından 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar uygulanacak 15 günlük "kademeli normalleşme" süreci başladı.

İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelgede, salgının seyrinde yaşanan artışa bağlı olarak 14 Nisan'dan itibaren kısmi kapanma, 29 Nisan'dan itibaren tam kapanma tedbirlerinin hayata geçirildiği anımsatılarak gerek kısmi kapanma ve tam kapanma döneminde alınan tedbirlerle sosyal izolasyonun artırılması gerekse vatandaşların tedbirlere uyum noktasındaki sağduyulu ve fedakarca yaklaşımı sonucu günlük vaka, hasta ve ağır hasta sayılarında ciddi düşüş yaşandığı belirtildi.

Bu başarının sürdürülmesi, salgının yayılımının kontrol altında tutulması ve yeniden ivmelenen aşılama faaliyetleri ile kalıcı normalleşmenin sağlanması için salgınla mücadele tedbirlerine uyulmasının kademeli normalleşme sürecinde de son derece önem taşıdığını vurgulanan genelgede, kademeli normalleşme döneminde, sokağa çıkma kısıtlamasının hafta içi saat 21.00-05.00 arasında, hafta sonları ise cuma günleri saat 21.00'den başlayıp, cumartesi ve pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve pazartesi günleri saat 05.00'te tamamlanacak şekilde uygulanacağı kaydedildi.

17 GÜNÜN ARDINDAN VATANDAŞLAR ÖZGÜRLÜĞE KAVUŞTU

Tam kapanma sürecinin tamamlanmasının ardından vatandaşlar bugün ilk kez sokağa çıktı. 17 günün ardından çeşitli işlerini halletmek üzere cadde, sokak, çarşı ve AVM'lerde yoğun kalabalık oluşturan vatandaşlar dikkatlerden kaçmadı.

Aydın'da da manzara değişmedi. Kentin birçok bölgesinde oluşan yoğun kalabalığı Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sık sık ikaz etti. Vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyaran ekipler kendilerine zorluk çıkaran kişilere idari para cezası uyguladı.

Tam kapanmayı tatil beldelerinde geçiren vatandaşların geri dönmesi ile birlikte kentin birçok noktasında trafik kilitlendi. Oluşan uzun araç kuyrukları nedeniyle dakikalarca trafikte bekleyen sürücüler duruma isyan etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri