Kongre heyecanı başlıyor! İl Başkanı kim olacak

AK Parti’de gözler, önümüzdeki günlerde yapılacak kongrelere çevrildi. İlçe kongreleri ile başlayacak süreci, il kongreleri takip edecek.

Haber: (İnan GÜL)

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Eylül’de AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nda, partiyi kongreye götürecek kararı imzaladı. Kararın ardından gözler illerde yapılacak değişikliklere çevrildi.

“17 İLÇEDE BÜYÜK REVİZE OLACAK”

Kararın ardından düğmeye basan AK Parti kurmayları, özellikle yerel seçimlerde başarısızlığın yüksek olduğu il ve ilçelerde revizeye gidecek. Aydın’daki ilçelerde, başkanları belirlemek için detaylı çalışma yapan parti temsilcileri, dağılan teşkilatları yeniden bir araya getirecek isimleri bulmak için saha çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

“İL BAŞKANI DEĞİŞECEK Mİ?”

Öte yandan Aydın’da iki seçimde de istediği sonucu elde edemeyen AK Parti’de İl Başkanı Gökhan Ökten’in görevden alınıp, alınmayacağı kulislerde konuşulmaya devam ediyor. Ökten’in devam etmek istediği öğrenilirken, görevden alınması durumunda ise başkanlık için hali hazırda şu isimlerin geçtiği öğrenildi.

Mustafa Üpbül, Mehmet Arkun, Aytaç Arslan, Murat Gün, Mehmet Aydemir, Metin Yavuz, Ahmet Kürşat Uğur, Rıza Posacı, Nedim Kaplan, Kürşat Engin Özcan, Çağatay Gülaştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri