Resmi Gazete’de yayımlandı: Aydın’daki iki hastane arazisi özelleştiriliyor

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Hazine’ye ait 55 taşınmazın özelleştirilmesine karar verildi. Listede Aydın’dan iki önemli sağlık arazisi de yer aldı.

Karara göre, mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan 55 taşınmaz ve üzerlerindeki yapılar özelleştirme kapsamına alınırken, süreç 31 Aralık 2028’e kadar tamamlanacak.

AYDIN DEVLET HASTANESİ ARAZİSİ LİSTEDE

Özelleştirilecek taşınmazlar arasında Efeler ilçesi Hasanefendi Mahallesi’nde bulunan, 323 ada 5 parseldeki alan da bulunuyor. Toplam 52 bin 583 metrekare büyüklüğündeki arazide, Aydın Devlet Hastanesi ile Diş Hekimliği Fakültesi’nin bulunduğu yapılar yer alıyor.

Tapu kayıtlarına göre alanda; bir bodrum, bir zemin ve üç normal kattan oluşan sağlık koleji binası, spor salonu, doğum evi ile iki bodrum, bir zemin ve yedi normal kattan oluşan devlet hastanesi binası bulunuyor.

ESKİ ÇİNE DEVLET HASTANESİ DE SATIŞ KAPSAMINDA

Özelleştirme listesinde, geçtiğimiz yıl yeni binasına taşınan Çine Devlet Hastanesi’nin eski yerleşkesi de yer aldı. İlçe merkezindeki Şevketiye Mahallesi’nde, 259 ada 9 parselde bulunan 13 bin 41 metrekarelik arazide eski hastane binası ile Verem Savaş Dispanseri bulunuyor.

Muğla karayolu üzerinde yer alan arazinin tapu kayıtlarında “Bahçeli Kargir Devlet Hastanesi ve Verem Savaş Dispanseri” olarak geçtiği görüldü.

GELİR SAĞLIK YATIRIMLARINA AKTARILACAK

Cumhurbaşkanlığı kararına göre, özelleştirmeden elde edilecek gelir, giderler düşüldükten sonra Sağlık Bakanlığı tarafından yeni sağlık tesislerinin yapımı ve mevcut yatırımların yenilenmesinde kullanılacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri Haberleri