AK Parti Aydın Milletvekili Seda Sarıbaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Sarıbaş, mesajında 30 Ağustos Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlık iradesinin en güçlü göstergelerinden biri olduğunu belirtti.
30 Ağustos Zaferi’nin 104. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladıklarını ifade eden Sarıbaş, “Milletimizin bağımsızlık iradesinin ve vatan sevgisinin en güçlü nişanelerinden biri olan 30 Ağustos Zaferi’nin 104. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla idrak ediyoruz” ifadelerini kullandı.
“EŞSİZ BİR MÜCADELEDİR”
26 Ağustos 1922’de başlayan Büyük Taarruz’un Türk milletinin bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya gösterdiğini belirten Sarıbaş, “Büyük Taarruz, milletimizin imkânsızlıklar karşısında dahi bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini ortaya koyan eşsiz bir mücadeledir” dedi.
30 Ağustos’ta Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin zafere ulaşıldığını hatırlatan Sarıbaş, “Bu büyük mücadele, yalnızca bir askerî başarı değil; milletimizin kendi kaderini tayin etme iradesinin tarihe kazınmış en güçlü ifadesidir” ifadelerine yer verdi.
“AŞAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ENGEL YOK”
30 Ağustos’un en önemli miraslarından birinin birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayan Sarıbaş, “Şartlar ne kadar zor olursa olsun, milletçe kenetlendiğimizde aşamayacağımız hiçbir engelin bulunmadığı gerçeğidir” diye konuştu.
Sarıbaş, “Bugün de aynı ruhu yaşatmak; birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek, ülkemizin bağımsızlığını, güvenliğini ve istikrarını her alanda daha ileri taşımak hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.
“GÜÇLÜ BİR ÜLKEYİZ”
Türkiye’nin bugün kendi kararlarını veren ve geleceğini kendi imkânlarıyla şekillendiren güçlü bir ülke olduğunu belirten Sarıbaş, savunma sanayisi ve teknoloji alanındaki gelişmelere de dikkat çekti.
Sarıbaş, “Türkiye, geçmişte olduğu gibi bugün de kendi kararlarını kendi veren, millî iradesine sahip çıkan ve geleceğini kendi imkânlarıyla şekillendiren güçlü bir ülkedir” ifadelerini kullandı.
KIZILELMA, KAAN, ALTAY ve MİLGEM gibi millî projelerin Türkiye’nin savunma ve teknoloji alanındaki kapasitesinin göstergeleri olduğunu belirten Sarıbaş, bu çalışmaların “Güçlü bir Türkiye inşa etme iradesinin bugünkü yansımaları” olduğunu söyledi.
ATATÜRK VE ŞEHİTLERİ ANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’yi daha güçlü, daha güvenli ve daha müreffeh yarınlara taşımak için çalıştıklarını ifade eden Sarıbaş, “30 Ağustos’un bize emanet ettiği ruh, bugün Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesine ışık tutmaya devam etmektedir” dedi.
Sarıbaş mesajının sonunda, Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan uğruna hayatını kaybeden şehitleri rahmet, minnet ve şükranla andı. Gazilere sağlık ve huzur dileyen Sarıbaş, “Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun” ifadelerini kullandı.