Sokak hayvanları için Başkan Yetişkin’e tam yetki

Efeler Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, sahipsiz sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerin yürütülmesi amacıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği protokolü yapılmasına karar verildi.

Belediye Başkanı Anıl Yetişkin başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanların toplanması, Aydın Büyükşehir Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı'na nakledilmesi, bakım ve rehabilitasyonlarının sağlanması ile ilçe belediyeleri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesini kapsayan protokol görüşüldü.

Gündem maddesiyle ilgili konuşan Yetişkin, Efeler Belediyesinin kendi hayvan barınağı ve doğal yaşam alanını hizmete alana kadar Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışma yürütüleceğini belirtti.

İçişleri Bakanlığının sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin belediyelere gönderdiği talimat doğrultusunda hareket ettiklerini ifade eden Yetişkin, bu kapsamda protokolün imzalanabilmesi için meclisten yetki talep ettiklerini söyledi.

Yapılan oylamada, Aydın Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği protokolünün imzalanabilmesi için Belediye Başkanı Anıl Yetişkin'e yetki verilmesi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Toplantının ardından Muharrem ayı dolayısıyla belediye personeli ve meclis üyelerine aşure ikramında bulunuldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri Haberleri