Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, proje tamamlandığında bölgeye yıllık 21 milyon metreküp içme ve kullanma suyu temin edileceğini belirtti.
Yaklaşık 303 bin 160 kişinin uzun vadeli su ihtiyacını karşılaması planlanan Sarıçay Barajı, Söke’ye bağlı Bağarası ve Çalışlı mahallelerinin güneyinde Sarıçay Deresi üzerinde inşa ediliyor.
Barajın 125 metre temel yüksekliğe ve 66 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olması planlanıyor.
Projenin tamamlanmasıyla özellikle yaz aylarında nüfusu artan Kuşadası, Davutlar ve Güzelçamlı’nın su arz güvenliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Barajın yanı sıra içme suyu iletim sistemi, depolar, terfi merkezi ve arıtma tesislerinin de proje kapsamında yer aldığı belirtildi.
Çalışmaların sürdüğü Sarıçay Barajı’nın, tamamlandığında Aydın’ın batısındaki içme suyu altyapısının önemli yatırımlarından biri olması bekleniyor.