TEDBİRLER SONRASI ADÜ'DE TEST SAYILARI AZALDI

Adnan Menderes Üniversitesi Pandemi Polikliniği çalışanları, geçtiğimiz haftalarda hayata geçirilen önlemler sonrası günlük yapılan test sayılarında azalma yaşadıklarını söyledi.

Yaz mevsiminin sona ermesiyle beraber Türkiye genelinde hızla yükselişe geçen koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümleri sonrası yeni yasaklar hayata geçirildi. 17 Ekim ve 30 Ekim tarihinde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantıları'nda, alınan kararlar kapsamında yurt genelinde sokağa çıkma yasağı, kafe ve restoran tarzı işletmelere kısıtlamalar ve okullarda uzaktan eğitime dönülmesi gibi birçok karar alınmıştı.

Kısıtlamalar sonrası Sağlık Bakanlığı tarafından günlük olarak yayınlanan Koronavirüs Tablosu'nda vaka ve ölüm sayılarında henüz bir düşüş görülmedi. Adnan Menderes Üniversitesi Pandemi Polikliniği çalışanları ise günlük test sayılarında gözle görülür bir düşüş olduğunu dile getirdi.

18 Ekim tarihinden itibaren hayata geçirilmeye başlanan yeni tip koronavirüs kısıtlamaları öncesi, günlük test sayılarının 500'ü bulduğunu dile getiren sağlık çalışanları, şu anda günde ortalama 150-200 arası test yaptıklarını ifade etti. Kısıtlamalarla beraber yaşanan bu düşüşün moral verici olduğunu dile getiren çalışanlar, vatandaşlardan tek isteklerinin maske ve sosyal mesafe kurallarına uymaları olduğunu söyledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri