Ülken'den müteahhitleri sevindirecek haber

1 Eylül tarihinde yayımlanan yeni imar yönetmeliği şehirde küçük çaplı krize neden oldu. Konuyla alakalı basın toplantısı yapan Hakan Ülken, “Girişimlerimiz sonucu 1 Eylül öncesi ruhsat başvuruları, önceki yönetmeliğe göre değerlendirilecek” dedi.

(Haber: İnan GÜL)

Aydın Büyükşehir Belediyesi, 2018'de başlattığı imar yönetmeliği çalışmaları kapsamında inşaat sektörünü de yakından ilgilendiren odalardan görüş aldı. Bu görüşler doğrultusunda çalışma tamamlandı ve bakanlıkla iletişim halinde yönetmeliğe son şekli verildi.

YENİ YÖNETMELİK NE DİYOR?

1 Eylül 2024 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğin 29. Maddesinin “c” bendinde;

“Ticaret+Konut kullanımı olan alanlarda ve zemin katında ticaret yapılabilen konut bölgelerinde; kat yükseklikleri konut katlarındaki kat yüksekliğini aşamaz" ifadesi en dikkat çekici bölüm oldu.

SEKTÖRDE TARTIŞMA BAŞLADI

Resmi Gazete’de yayımlanan yeni imar yönetmeliği, şehirde tartışmalara yol açtı. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin, 1 Eylül 2024 tarihinden önce belediyelere yapı ruhsatı talebinde bulunan ve halen işlemde olan başvuruların, son yönetmelik kapsamında değerlendirilmemesi talebinde bulunduğu, ancak bu talebin bakanlık tarafından reddedildiği öğrenildi.

“ÜYELERİMİZE VE SEKTÖRE HAYIRLI OLSUN”

Öte yandan bugün basın mensuplarıyla bir araya gelen Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, 1 Eylül öncesi ruhsatların önceki yönetmeliğe göre esas alınacağını belirtti. Ülken, “Biz uzun bir süredir bu konu hakkında çalışmalarımızı yürütüyorduk. Sektörü ciddi manada sıkıntıya sokacak bu konuda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile sürekli görüştük.

Yazdığımız dilekçeye cevap bugün geldi. Nihayetinde bakanlık konunun ilgili idarelerce değerlendirmesini uygun gördü. Yani biz Efeler Belediyesi ile görüştük. İnsiyatifin onlarda olduğunu söyledik. Daha sonra Anıl Yetişkin Başkanımız ile görüştük. O da bu konuda çok rahatladığını ve 1 Eylül öncesi ruhsat başvurularının önceki yönetmeliğe göre değerlendirileceğini belirtti. Bu sorunu da uğraşlarımız sonucu çözmüş olduk. Üyelerimize ve sektöre hayırlı olsun” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri Haberleri