UZMANINDAN VİRÜS KOVUCU TAVSİYELER

Koronavirüs salgınının tekrar yükselişe geçmesi ile birlikte Aydınlı vatandaşlar aktarların yolunu tuttu. Zencefil ve zerdeçal gibi ürünlere ilgi artarken kekik yok satıyor.

Mevsim değişiklikleriyle beraber tekrar yükselişe geçen koronavirüs vaka ve kaynaklı ölümleri yetmezmiş gibi mutasyona uğramış yeni tip koronavirüs vatandaşları tehdit etmeye başladı. Soğuk havaların etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte grip olmaktan korkan vatandaşlar aktarların yolunu tuttu, Kış mevsimini yara almadan geçirmek için yeni yollar aramaya başladı.

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Sevgi Yolu'nda 35 yıldır aktarlık yapan Sertaç Çelik, son dönemlerde satışların oldukça arttığını belirtti. Aydınlı vatandaşların özellikle kekiğin koruyucu gücüne güvendiğini söyleyen Çelik, "Satışlarımızda koronavirüs salgının etkisi illaki oldu. Ebegümeci satışımız arttı, kekik satışımız arttı, udu hindi satışımız arttı. Vatandaşlar şu anda bol bol kekik, zencefil, zerdeçal gibi bitkilere yöneldi. Kekiğin antiseptik özelliği vardır, mikrop kırıcı özelliği vardır. Kekik ve damıtma kekik suyu satışlarımız oldukça revaçta diyebiliriz yani. Damıtma kekik suyunu vatandaşlarımız kendi evlerinde yapamazlar ama kekiğin kendisini alıp normal çay demler gibi demleyerek bu şekilde tüketebilirler.

Bir de tabii bizim eskiden beri bilinen bitkilerimiz var; iltihap kurutucu, virüs kovucu özelliği taşıyan mesela udu hindi. Macun haline gelip bu aşamadan sonra sabah akşam birer çay kaşığı yenilir.

Kış mevsimi de gelince gripten koruyucu denilen ıhlamur, adaçayı, kekik, zencefil ve adaçayı gibi bitkilerin satışı bir hayli arttı. Aldığımız geri dönüşlere bakacak olursak vatandaşlar bunların faydasını da gördü." dedi.

"VATANDAŞLAR ZATEN TELEVİZYONDAN DUYUYOR, BİZE SORMA İHTİYACI DAHİ DUYMUYOR"

Uzun yıllardır sektörde olduklarını ve vatandaşlara her zaman yardımcı olduklarını söyleyen Çelik, koronavirüs salgını nedeniyle insanların daha bilinçli alışveriş yaptıklarını söyledi. Gerekli araştırmaları yapan vatandaşların zaten ne istediklerini bilerek kendilerine geldiğini belirten Çelik, "Biz vatandaşlar sorduğu zaman yardımcı olmaya çalışıyoruz. İnsanlar ne yiyebiliriz, ne tüketebiliriz diye soruyorlar genelde.  Kekik, zencefil, ıhlamur, tarçın gibi ürünleri öneriyoruz genelde fakat abartmayacak şekilde kullanmalarını söylüyoruz her zaman için. Vatandaşlar zaten televizyondan duyuyor, bize sorma ihtiyacı dahi duymuyorlar." diye konuştu.


 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri