VALİ VAROL’DAN NAZİLLİ’DE ANLAMLI ZİYARET: AFETLERE KARŞI İŞBİRLİĞİ

Aydın Valisi Osman Varol, Nazilli’de Yesevi Hareketi Derneği Aydın İl Başkanlığını ziyaret ederek afetlere hazırlık, arama kurtarma ve insani yardım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Derneğin Nazilli’deki binasında gerçekleştirilen ziyarette Varol’a, Nazilli Kaymakamı Huriye Küpeli Kan eşlik etti. Dernek yöneticileri, arama kurtarma ekibi üyeleri ve gönüllülerin de katıldığı görüşmede, derneğin yürüttüğü faaliyetler ele alındı.

Yaklaşık bir saat süren ziyarette Varol, Adıyaman’da görev yaptığı dönemde derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, özellikle deprem bölgesindeki arama kurtarma ve insani yardım faaliyetlerinden dolayı yöneticilere ve gönüllülere teşekkür etti.

Deprem, sel ve yangın gibi afetlere karşı hazırlıklı olmanın öneminin de değerlendirildiği görüşmede Varol, güvenli yapılaşma ve önleyici tedbirlerin afet risklerinin azaltılmasındaki rolüne dikkati çekti.

Kaymakam Huriye Küpeli Kan da arama kurtarma ekiplerinin eğitimli, donanımlı ve göreve hazır olmasının önemini vurguladı.

Yesevi Hareketi Derneği Aydın İl Başkanı Hidayet Karabay, derneğin Aydın genelindeki faaliyetleri, gönüllülük çalışmaları ve arama kurtarma hazırlıkları hakkında bilgi verdi. Dernek Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Atay ise Türkiye’de ve yurt dışında yürütülen insani yardım faaliyetlerini anlattı. Nazilli İlçe Temsilcisi Seher Zengin de ilçedeki ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmaları aktardı.

Görüşmede, kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarının afetlere hazırlık ve müdahale süreçlerinde iş birliği yapmasının önemi üzerinde duruldu.

Ziyaretin sonunda Ahmet Atay tarafından Vali Varol’a Türk bayrağı takdim edildi. Varol, misafirperverliklerinden dolayı dernek yöneticilerine teşekkür ederek düzenlenecek peç takma törenine katılmak istediğini ifade etti.

Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin iletilmesinin ardından sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri Haberleri