Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nce jeotermal santrallerle ilgili Mart ayında yapılan hidrojen sülfür, amonyak, kükürt dioksit azot dioksit ölçümlerinin sonuçları açıklandı. Bu kapsamda Aydın Valiliği’nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi. “ Sanayi tesislerinden kaynaklanan hava emisyonlarının tespiti, ölçüm yerleri, ölçüm programları, usul ve esasları Türk Standartlarına, EPA (Amerika), DIN, Cen (Almanya ve AB) normlarına uygun hazırlanan Sanayi Kaynaklı Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği’nde yer almakta H2S parametresi için Tablo.2.2.' de yer alan Tesis Etki Alanında Hava Kalitesi Sınır Değerleri' ne göre incelendiğinde, saatlikte 100 g/m3, kısa vade sınırda ise 20 g/m3 sınır değeri bulunmaktadır. Valimiz Sayın Yavuz Selim Köşger’in talimatı ile 2019 yılından itibaren, her bir jeotermal elektrik üretim santrali için yerleşim yerleri de dikkate alınarak santral etki alanı içerisinde yılda iki defa olmak üzere (yaz-kış) 1'er aylık periyotlar halinde 2 ay boyunca hidrojen sülfür (H2S), amonyak (NH3), kükürt dioksit (SO2 ) ve azot dioksit (NO2) parametrelerinin pasif difüzyon örnekleme yöntemi ile ölçülmesi istenmiş,
Valiliğimiz (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) gözetiminde ölçümler yapılmaktadır. Bu ölçüm sonuçları doğrultusunda hazırlanan, 2020 yılı Mart ayı içerisinde Müdürlüğümüze sunulan raporlardaki ölçüm sonuçları incelendiğinde herhangi bir sınır değer aşımı olmadığı görülmektedir. Mart ayı içerisinde Valiliğimize (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) sunulan hidrojen sülfür (H2S) ölçüm sonuçları tabloda gösterilmiştir” denildi.
Öte yandan valiliğin bildirdiği tabloda Sultanhisar, Kuyucak ve Pamukören’deki JES’lerin ölçüm değerlerine ilişkin veriler yer alırken bazı santrallerin düşük miktarlarda ölçüm değerlerinin üstüne çıktığı görüldü.