Yaralı bulunan Kızıl Şahin'e 'polis şefkati'

Aydın’da polis uygulama noktasında bulunan yaralı kızıl şahin, tedavisi için yetkililere teslim edildi.

Aydın-İzmir otoyolu gişelerinden geçen bir sürücü, yol kenarında yaralı bir kızıl şahin olduğunu fark etmesi üzerine durumu trafik uygulaması yapan ekiplere bildirdi. Trafik akışının sürdüğü kara yoluna giden polis ekipleri, kuşu bulunduğu yerden alarak, İl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğüne getirdi ve burada kuşa, su ile yiyecek verildi.

"YARALARINA BAKIP, SU İLE YİYECEK VERDİLER"

Doğa Koruma ve Milli Parklar Aydın Şube Müdürlüğüne de bilgi veren ekipler yaralı şahini, kendilerine ait önceden hazırladıkları kafese koydu. Efeler İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan polis memuru Mazlum Can (48), kuşun uçamadığını görünce misafir ettiklerini belirterek, “Muhtemelen araç çarpmış. Belirgin şekilde görülecek yarası görünmüyor. Su ve yem vermeye çalıştık. Gelecekn ekiplere de kuşu vereceğiz. Burada da biraz misafir ettik." dedi.

" YENİDEN DOĞAYA SALINACAK"

Can, "Kızıl şahini, iyileştikten sonra da tekrar doğaya salarlar. Yine özgür şekilde uçar.” diye konuştu. Araç çarpması sonucu şok geçirdiği tahmin edilen kızıl şahinin tedavi edilerek doğal ortamına bırakılacağı belirtildi. Kızıl şahin, görevlilere teslim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri