Yasağa Aydın'dan Tepki

Ekoloji Birliği’nin, 26 Ekim 2019 Cumartesi günü Ankara’da “İklim Krizine ve Ekolojik yıkıma dur diyoruz” adıyla düzenleyeceği mitingin Ankara Valiliği tarafından yasaklanmasına Aydın’da tepki gösterildi.

Ekoloji Birliği tarafından düzenlenen, KESK, DİSK, TTB ve TMMOB'nin de destekleyicisi olduğu, “İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma Dur Diyoruz" mitinginin Ankara Valiliği tarafından yasaklanmasına tüm illerde eş zamanlı tepki eylemi gerçekleştirildi.

 

 

Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda AYÇEP öncülüğünde toplanan grup yasağa tepki göstererek basın açıklaması yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

 

 

“Her şeyden önce yaşamı savunma mücadelemize getirilen bu anti demokratik yasaklama kararını protesto ediyoruz. Mitingden bir gün öncesine kadar bu kararın açıklanmaması ayrı bir demokrasi ayıbıdır. Bir kez daha diyoruz ki yasaklar yaşamı savunma mücadelemize engel olamayacaktır. İklim krizine, ekolojik yıkıma, talana ve soyguna daha gür sesle dur demeye devam edeceğiz. 

 

Havamızı, suyumuzu ve toprağımızı kirleten doğayı ve yaşamımızı tehlikeye atan nükleer ve termik santrallere, altın madenlerine, HES’lere, RES’lere, JES’lere, termik nükleer ve biokütle santrallere, balık çiftliklerine, endüstriyel tarıma, kirli sanayiye, taş ocaklarına, aşırı yapılaşmaya, çılgın mega projelere, sınırsız sonsuz otoyollara, betonlaşmaya, doğal ve tarihi SİT alanlarının yok edilmesine dur demeye gidecektik. Ankara Valiliğinin demokratik hakkımızı kullanmamıza engellemesini kınıyoruz, kabul etmiyoruz. “

 

 

 

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri