Yetişkin: 'Dedikodu ile iş yapmıyoruz'

Göreve geldiği günden bu yana ‘Efeler Hepimizin’ diyerek çalışmalarında şeffaflık ve ortak akıl vurgusu yapan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, son günlerde belediye ile ilgili kamuoyunu meşgul eden dedikodulara cevap vermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

Efeler Belediyesi Meclis Salonu’nda basın mensuplarını ağırlayan Başkan Yetişin, toplantı öncesi belediye meclis üyeleri ile birlikte görüntü verdi. Yetişkin, “Dedikodularla işimiz yok. Tek bir amacımız var o da Efeler halkına hizmet etmek” diyerek 13 Eylül Cuma gününden bu yana medyada yer alan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu ve basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“ÖZÜR DİLEDİLER”

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, onay bekleyen imar dosyalarının önemli kısmının bir önceki yönetim döneminden kaldığını söyledi. Geçtiğimiz hafta Cuma günü imar dosyalarının reddedildiği algısıyla belediyeye gelen kişilerle ilgili medyada yer alan asılsız iddialara açıklık getiren Başkan Yetişkin, “Bazı cümlelerin yasaya uygunluğu konusunda karmaşa yaratmaması amacıyla virgülle ayrılmasını talep ettik. Bahse konu kişiler, bu durumu dosyalarının reddedildiği şeklinde anlamış. Bu yanlış anlaşılmayı düzelttik. Kendileri de geçtiğimiz Pazartesi günü benimle tekrar görüştüler, hem şahsımdan hem de belediyemizden özür dilediler” dedi.

“450 DOSYAYI İNCELEMEYE ALDIK”

Göreve geldikleri günden bu yana İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nde 450 dosyayı incelemeye aldıklarını ifade eden Başkan Yetişkin, “Ruhsat bekleyen şu anda 162 dosyamız var. 93 tanesi geçmiş dönemden kalma. 69 tanesi de bu döneme ait. Geçmiş dönemden kalanlar, bizim de incelemeye aldığımız dosyalar da dâhil olmak üzere yeniden projelendirilip yeniden yönetmeliğe uygun hale getirilmek zorunda kalacaktır. Biz en son aşamaya gelmiş ruhsatların tamamını geçen haftalarda zaten verdik. İncelemelerimize devam ediyoruz. Kimseyi mağdur etmek istemiyoruz. Burada bir bekleme süresinden bahsetmektense inceleme süresinden bahsetmek daha doğru” diye konuştu.

“ BAŞVURULAR, YASALARA VE AHLAKA UYGUNSA BİZ KİMSENİN İŞİNİN ÖNÜNE GEÇMEYİZ”

Efeler Belediyesi’nde onay bekleyen diğer başvurularla ilgili de konuşan Başkan Yetişkin, “Başvurular, yasalara ve ahlaka uygunsa biz kimsenin işinin önüne geçmeyiz. Bizden önceki yönetim döneminden bekleyen ve vatandaşların ciddi zaman kaybetmesine neden olan dosyalar var. Bu durum bizim dönemimizden kaynaklanmıyor. Biz, imza atacağımız tüm dosyaların yasal ve ahlaki açıdan uygunluğunu incelemek zorundayız” ifadelerini kullandı.

“İŞİMİZİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Bu süreçte, ortaya atılan dedikodulardan ve kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesinden rahatsızlığını dile getiren Başkan Yetişkin, “Biz işimizi yapmak istiyoruz. Tüm mesai arkadaşlarımız ve Efeler Belediyesi Meclis Üyeleri ile birlikte uyum içinde çalışıyoruz. Meclis toplantılarımızda aldığımız kararların önemli bir kısmı oy birliğiyle alınıyor. Efeler halkına hizmet için çalışıyoruz. Bizim hizmet yöntemimizde bahaneler yok. Bizler, halkımızın gündemine sadece yaptığımız ve yapacağımız işlerle gelmek istiyoruz. Bu konuda yumruğumuzu masaya vurmak gerekirse onu da yapacağız” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri Haberleri