Yıldız: "Yenisini almak zor olunca tamir ettiriyorlar"

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte, deri mont almak yerine tamirat yaptırmak isteyen İlhan Yıldız’ın işletmesine koştu.

Haber: ( Yusuf KONRAT )

Aydın’da 55 yıldır deri mont ve yelek tamirciliği yapan İlhan Yıldız, Ajans Aydın Gazetesi’ne konuştu. Vatandaşların, pahalılıktan yakındığını ve yenisini almak yerine eskisini tamir ettirdiğini belirten Yıldız, “Kış ayının yaklaşmasıyla işlerimiz daha da yoğunlaştı. Daha çok ekonomik sebeplerle insanlar tamirata yoğunlaşıyor” dedi.

“15 YILDIR TEK BAŞINA”

Baba mesleğini 15 yıldır tek başına yaptığını dile getiren İlhan Yıldız, “Benim yaptığım bu meslek baba mesleği, babam rahmetli olana kadar bu işi yaptı. Şimdi ben sürdürüyorum. Babam hayatını kaybedeli 15 sene oldu. Önceden beraber çalışırdık, şimdi ben tek varım ve tek başıma 15 senedir baba mesleğini devam ettiriyorum. Benden başka yapmaya çalışan var, herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu işlere heves eden var fakat benim işlerim farklı. Beni diğerlerinden ayıran şey burada kullandığım malzemeler orijinal ve hepsi kaliteli malzemeler” ifadelerini kullandı.

“KIŞIN YOĞUNLUK FAZLA”

Kış ayının gelmesiyle işlerinin açıldığını söyleyen Yıldız, “Benim yazın çok fazla tamir işim olmuyor, yazın başka işler de yapıyorum ama kışın işlerimiz açılıyor. Normal vatandaşların yanı sıra kışın gelmesiyle motorcu arkadaşlar da geliyor. Tabi bizim Aydın’da motosiklet kullanan çok var onların kıyafetleri oluyor, aksesuarları oluyor, yelekleri ve hatta motosiklet koltukları bile geliyor. Bunları kim yapacak, birilerinin yapması gerekmiyor mu? İşte o biri benim” diye konuştu.


“VATANDAŞ TAMİRİ SEÇİYOR”

Yeni montların pahalı olmasından dolayı, tamir tercihin arttığını belirten İlhan Yıldız, “Bir montu 20 sene giyen de var 1 sene giyende. O kullanıcıya bağlı, sen alır inşaatta giyersen 1 sene de kullanamazsın. Hor kullanılmaması lazım. Yırtılmalar için gelenler oluyor, fermuar tamirleri için gelenler oluyor. Tabi ki sıfır mont alımları düştü bundan dolayı bizim yoğunluğumuz arttı. Ekonominin bu duruma etkisi de var çünkü bir mont 8 ila 10 bin lira arasında değişiyor. Vatandaşın düzgün bir montu varsa ve deriyse, tabi ki tamir yoluna gidiyor. Buraya gelenler 500 ila 1.000 TL arası masraf ediyor ve yeniymiş gibi kullanmaya devam ediyor. Tamir masrafları çok pahalı değil ama bugün boyatmaya gelen, 3 gün sonra astarını değiştiriyor icabında bin liraya kadar masraf yapılıyor” dedi.


“HAKİKİ DERİ ALIN”

Gerçek deride yıpranmalar olmadığını belirten Yıldız, “Gerçek deri olmayanlarda tamir edilemeyen yıpranmalar oluyor biz onlara imitasyon diyoruz, onların tamiri olmuyor. Gerçek deri olmayan malzemelerde imitasyon oluyor ve bunların tamiri yapılamıyor” diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Aydın Haberleri Haberleri