15 GÜNLÜK RANDEVULAR DOLDU

15 GÜNLÜK RANDEVULAR DOLDU

Efeler Belediyesi tarafından yapılan Kadın-Aile-Çocuk Psikososyal Destek Merkezi'nin açılışı bugün gerçekleştirildi. Törende konuşan Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, merkezin 15 günlük randevularının dolduğunu dile getirdi.

Göreve geldiği günden bu yana hayata geçirdiği projelerle Türkiye genelinde adından söz ettiren Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay bugün yine dikkatleri üzerine geçti. Efeler Belediyesi tarafından yapımı uzun süredir devam eden ve Türk PDR Derneği Aydın Şubesi'nin destekleriyle hayata geçirilen Efeler Belediyesi Kadın-Aile-Çocuk Psikososyal Destek Merkezi bugün saat 13:30'da gerçekleştirilen tören ile Hasan Efendi Mahallesi'nde hizmete açıldı.

Merkezin açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Pandemi önlemleri etkisinde gerçekleştirilen törene Efelerli vatandaşlarda yoğun ilgi gösterdi. Törende konuşma yapan Atay, "Efeler Belediyesi olarak her şeye açığız. Bu toplum için yapılması gereken ne varsa yapmaya hazırız." diyerek sosyal belediyecilik anlayışının bir örneğini daha sergiledi.

"BÖYLE BİR MERKEZ ELBETTE ŞARTTI"

Atay'ın seçim vaatlerinden birisi olan merkez bugün itibariyle hizmete başladı. Pandemi döneminde vatandaşların ve özellikle uzun süre evde kalmak zorunda kalan kadınların psikolojik desteğe ihtiyaç duyduklarına vurgu yapan Atay, "İnsanlarımızın, hepimizin psikolojisinin bozulduğu,sorunlarımızın arttığı, ekonominin dibe vurduğu bu süreç içerisinde hepimizin desteğe ihtiyaç duyduğu bir zamanı yaşıyoruz. İnanın ki ekonomi ile ilgili sözlerimi söylememe gerek yok. Bir de üstüne bu COVID-19 ile ilgili, pandemi süreci içerisinde ki bütün olumsuzluklarda eklenince artık işin içinden çıkılamaz bir hale geldi. Bu pandemi süreci içerisinde, biz sağlık çalışanı emekçileri için bir otel kiraladık, doktorlar için bir otel kiraladık, bir de bu pandemi süreci içerisinde evde çok uzun süre kalıp kadınlarımıza şiddet uygulayan erkeklerden kadınlarımızı kurtarabilmek içinde otel kiraladık arkadaşlar. Bu otelde ben kimsenin kalacağını inanmıyordum ama yer kalmadı. Bu süreç içerisinde kadınlarımız çok aşırı derecede şiddet gördü. Bugün o insanlarımızın sığınabilecekleri ya da şiddet görmeden önce eğitim alabilecekleri, danışabilecekleri, sorunlarını çözmek için kendilerine yol gösterebilecekleri bir merkezinin olması elbette şarttı." diyerek toplumun sorunlarına dikkat çekti.

"KADIN AİLENİN DİREĞİDİR"

Kadınların topluma kazandırılması noktasında birçok projeye imza atan Atay, Türk PDR Derneği ile ortak projelerinin hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Atay, "Yerel belediye başkanı olarak toplumun bütün bu sorunlarının çözümü noktasında verdiğim sözlerden biride buydu, bunu da bugün yerine getirmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Mutlu bir toplum yaratmak zorundayız, eğer mutlu bir toplum yaratamazsak geleceğimiz konusunda büyük sorunlarımız olur, geleceğimizde olmayabilir arkadaşlar. Bu mutluluğu önce ailede kuracağız. Kadınlarımız mutlu olacak, evin direği kadındır arkadaşlar. Evin direği kadın mutlu olmalı, herhangibir şiddete maruz kalmamalı, ekonomik şartlarıda iyi olmalı, ailesini bir arada tutabilmeli. Bütün politikamızı Efeler Belediyesi olarak kadınlarımızın ekonomik durumlarının iyi olacağı bir ortam yaratmak, üretim yaratmak, üreticiler olarak kadınların topluma kazandırılmasını sağlamak, aynı zamanda da onların ailelerini bir arada tutabilecekleri sevgiyle dolu bir ortam yaratmak amacımız. Merkezimizin amacı da bu." dedi.

"VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ VAR"

Merkezin 15 günlük randevularının dolduğunu söyleyen Atay, özeleştiri yaparak projenin geçmişte hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi. Atay, "Ben bugün bir sözü daha yerine getirmekten mutluluk duyarken sizlerin de buradaki hizmetlerden halkımızın yararlanacağını söylemek istiyorum. Hocam çok talep olacak demişti, 15 günlük randevu dolmuş. Öyle de bir durum söz konusu. Demek ki biz daha erken bu sorunu çözmek için çaba sarf etsek daha iyiymiş. Bu özeleştiriyi de kendimiz için yapıyorum. Buranın da hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullanarak Efelerli vatandaşların takdirini kazandı.

whatsapp-image-2021-02-10-at-15-35-27.jpeg

whatsapp-image-2021-02-10-at-15-35-27-1.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler