18 GÜN BOYUNCA TREN SEFERLERİ YAPILMAYACAK

18 GÜN BOYUNCA TREN SEFERLERİ YAPILMAYACAK

İzmir-Denizli ve Denizli-Söke arası çalışan tren seferlerinin tam kapanma sürecinde yapılmayacağı açıklandı.

Pandemi önlemlerinin son bulmasının ardından Türkiye genelinde çalışan hızlı tren seferleri başlamış, Aydınlıların yoğun olarak kullandığı ve kentte ulaşımın adeta bel kemiğini oluşturan ekspresler başlatılmamıştı. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine konuyu değerlerinden Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, seferlerin 20 Mart Cumartesi gününden itibaren tekrar başlatılmasını kararlaştırmıştı. Koronavirüs önlemleri kapsamında hafta sonu düzenlenmeyen seferler, hafta içi günlerde vatandaşlar tarafından yoğun şekilde kullanılmış, yaklaşık 1 yılın ardından tekrar trenler ile ulaşım sağlayan Aydınlılar karardan memnuniyet duyduklarını belirtmişti.

Öte yandan, 26 Nisan Pazartesi günü düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Nisan Perşembe günü saat 19:00 ile 17 Mayıs Pazartesi günü saat 05:00 arasında tam kapanma uygulanacağını duyurdu. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile onanan karar hakkında yapılan açıklamada şehirlerarası toplu ulaşımın detayları da yer aldı.

18 günlük süreçte toplu ulaşım için alınan kararlar İçişleri Bakanlığı tarafından şu şekilde açıklandı;

"Belirtilen dönemde uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım aracıyla seyahat edecek kişilere biletleme işlemi yapılmadan önce mutlaka seyahat izin belgesinin olup olmadığı kontrol edilecek, geçerli seyahat izninin bulunması halinde biletleme işlemi gerçekleştirilecek. Uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu taşıma araçlarıyla yapılacak seferlerde yolcuların araçlara kabulü öncesinde HES kodu sorgulaması yapılacak ve tanılı/temaslı gibi sakıncalı durumu olmaması halinde yolcular araca alınacak.

Uçak hariç şehirlerarası faaliyet gösteren toplu taşıma araçları, ruhsatta belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50'si oranında yolcu kabul edebilecek ve araçta yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek "1 dolu-1 boş" şekilde olacak."

TAM KAPANMA BOYUNCA DÜZENLENMEYECEK


Kararın ardından Denizli-Söke ve İzmir-Denizli arası çalışan tren seferlerinin tam kapanma sürecinde düzenlenip düzenlenmeyeceği merak konusu oldu. Aydın Gar Müdürlüğü tarafından bugün yapılan açıklama ile 30 Nisan ve 17 Mayıs tarihleri arasında bu seferlerin düzenlenmeyeceği öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler