18 YAŞ ALTINA EĞİTİM İSTİSNASI

18 YAŞ ALTINA EĞİTİM İSTİSNASI

Ramazan ayı boyunca uygulanması kararlaştırılan yeni tip koronavirüs önlemleri nedeniyle toplu taşıma araçlarına binmeleri yasaklanan 18 yaş altı vatandaşların bazı durumda bu araçları kullanabileceği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine COVID-19 tedbirleri kapsamında "Kısmi Kapanma" konulu genelge gönderdi.  Geçtiğimiz gün düzenlenen Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni tip koronavirüs önlemleri, bugün akşam saat 19:00'da uygulanmaya başlanacak.

Genelgeye göre, hafta içi 19.00-05.00 saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günü saat 19.00`da başlayıp, cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve pazartesi günleri saat 05.00`da tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Hafta içi/hafta sonu ayrımı olmaksızın 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 18 yaş altı gençler ve çocuklar şehir içi toplu ulaşım araçlarını (metro, metrobüs, otobüs, minibüs, dolmuş vb.) kullanmalarına müsaade edilmeyecek.

ÖĞRENCİLER MUAF TUTULACAK

Öte yandan, yüz yüze eğitime devam eden öğrencilerin toplu taşıma kullanma yasağı nedeniyle okullara nasıl gidip geleceği merak konusu oldu. Genelgede bu konu hakkında şu ifadelere yer verildi;

Milli Eğitim Bakanlığı'nca yüz yüze eğitimin devamına karar verilen sınıf seviyeleri ile destekleme ve yetiştirme kursları/takviye kurslarında eğitim gören 18 yaş altı gençlerimiz, durumlarını belgelendirmeleri şartıyla toplu ulaşım araçlarından istifade edebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler