4M gayrimenkul emlak sektörünün güvenilir adresi oldu

4M gayrimenkul emlak sektörünün güvenilir adresi oldu

Efeler'de kurumsal ve profesyonel emlakçılık hizmeti sunan 4M Gayrimenkul firmasının işletmecisi Mümtaz Aras, kent genelinde ev fiyatlarının arttığını belirtti.

34 yıl devlet memurluğu yapmasının ardından Muş Alparslan Üniversitesi'nden emekli olan ve Aydın'ın Efeler ilçesine taşınan Mümtaz Aras, Güzelhisar Mahallesi'nde kurduğu 4M Gayrimenkul adlı işletmesi ile Aydınlıları kurumsal emlakçılık hizmeti ile buluşturuyor. "Çocuklarım Aydın'da olduğu için 2019'da emekli olmamın ardından Aydın'a geldim.  Aydın çok güzel, insanları çok güzel, sıcakkanlı. Aydınlılar bir şeyle ilgileniyorsa canla başla sarılıyorlar, bilmiyorsa ilgilenmiyor. Bugüne kadar hiç bu şehirde rahatsız olmadım." diyerek Aydın'a taşındığı için duyduğu memnuniyeti belirten Aras, emlakçılık mesleğine atılma macerasını Ajans Aydın muhabirine anlattı.

"EMEKLİ OLMASININ ARDINDAN ÜNİVERSİTE OKUDU" 

Emlakçılık yapmaya karar vermesinin ardından Atatürk Üniversitesi'nde Emlak ve Emlak Yönetimi bölümünü okuduğunu, mezun olmasının ardından 4M Gayrimenkul markasını kurduğunu belirten Aras, "Genç olmam ve incelemelerim sonucu emlakçılığın mesleğinin bana uygun olduğunu görmem sebebi ile bu mesleği tercih etti. Sadece yerele değil ulusa, hatta uluslararası çalışabilen bir sektör. Emekli olmadan önce Atatürk Üniversitesi'ne müracaat ederek Emlak ve Emlak Yönetimi bölümünü okudum. Aklımda bu mesleği elimde bir belge ile, bilerek yapmak vardı. Boş bir şekilde emlakçıyım demek istemedim. Bölümümü bitirmemin ardından da Aydın'da emlakçılığa başladım." diye konuştu.

Aydın'da çevresi olmamasına rağmen işini titiz yaparak şirketini büyüttüğünü söyleyen Aras, "Çevre işini ahlakınla ve dürüst yaparsan oluşur. Sen temiz olursan yapraklarını yavaş yavaş serpiştirirsin. Çevre tabii her zaman için bir avantajdır ama işini kötü yaparsan onu da kaybedersin." dedi ve ekledi, "Hayalsiz başarı olmaz."

"PANDEMİ EMLAK PİYASASINI DA ETKİLEDİ"

Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin 3 ay sonrasında 4M Gayrimenkul'u kurduklarını ve pandemi sürecinin kendileri için zorlu geçtiğini ifade eden Aras, "Biz buraya geldik bir tek kıyamet kopmadı. 2019'da geldim, 2020 yılının Haziran ayında dükkanımı açtım ve Ekim ayında da resmi olarak başladım. Pandeminin ilk sürecinde açtık ve çok kötü bir şekilde etkilendik fakat baktığımız zaman, yukarılara değil çevremize baktığımız zaman, pandemiden herkesin etkilendiğini gördük. Biz mutlu olmaya çalıştık, ekonomik olarak etkilendik ama önemli olan bu değil, önemli olan Allah devletimize zarar vermesin. Sadece emlakçılar etkilenmiş olsa yanlış bir tercihi yaptığımı düşünürdüm fakat bizlerden daha fazla etkilenen kişiler var" ifadelerini kullandı.

"AYDIN EN PAHALI İKİNCİ İL"

2021 yılı Haziran ayına ait TÜİK raporuna göre, ev fiyatlarının en fazla Muğla'da, ikinci sırada Aydın'da ve üçüncü sırada Antalya'da arttığını hatırlatan Aras, vatandaşın kendisine yeni yatırım rotaları aradığını söyledi. Aras, "Piyasada az bir canlanma var fakat son vuruşları yapamıyoruz. Bunun da sebebi pandemi, doların yükselmesi, kredilerin yükselmesi ve ekonomik sıkıntılardan dolayı insanların paralarını harcarken 1 sefer değil 100 sefer düşünmeleri. İnsanlar bir evin amortismanını hesapladıkları zaman, bir evin payda analizini yaptıkları zaman diyorlar ki "Ben bu kadar paramı faize yatırırsam daha çok kazanırım.", bunun sonrasında da yatırımlarını daha farklı değerlendirmeyi tercih ediyor. Ev fiyatları krediler ile birlikte yükseldi, bu da ev sahiplerinin ve müteahhitlerin lehine oldu. Arz talep dengesi ve kredilerin düşmesi münasebetiyle ev fiyatları yükseldi" diye konuştu.

Ağustos ayında Aydın'da kiralık ev fiyatlarında patlama yaşanacağını, ev kiralamayı düşünenlerin elini çabuk tutmasında fayda olacağını söyleyen Aras, "Şu anda öğrencilere yönelik kiralar uygun olsa da ailelere yönelik kiralar bir hayli yükseldi. Bunda da ev sahiplerinin takriben ev kiralayacak öğrenci bulamamalarının etkisi var. Öğrencilerin fiyatları takriben Ağustos ayında tavan yapacaktır çünkü öğrencilerimiz daha önceden evleri boşaltmazdı fakat birçok öğrenci mezun oldu ve gitti, şimdi de tüm öğrenciler evsiz ve geldiklerinde talep patlaması olacak. Bu talepte kira fiyatlarının yükselmesine neden olacak" dedi.

"AYDIN'IN BİRÇOK MAHALLESİ DEĞERLENECEK"

Aydın'da en çok tercih edilen bölgenin Efeler ilçesine bağlı Mimar Sinan ve Girne Mahalleleri olduğunu, yapılan ve yapılması planlanan yeni yatırımlar ile birçok mahallenin daha kalkınacağını ifade eden Aras, "Aydın'da vatandaşlar tarafından en fazla tercih edilen bölge Mimar Sinan ve Girne Mahalleleri. Geniş bulvarları, yeşilliği ve sakinliği ile insanlara cazip geliyor. Adnan Menderes ve Ata Mahalleleri de önümüzdeki yıllarda gelişimini tamamlayacak ve talep görecek." dedi ve ekledi; "Kuyulu'da yükselen Şehir Hastanesi nedeniyle Kuyulu ve Kardeşköy Mahalleleri'nde de anormal bir fiyat artışı var. Buralarda bu fiyat artışı emlak alım-satımı durma noktasına gelecek. Hak ettiği yerde olmayacaktır diyebiliriz çünkü 5-10 yıl sonraki fiyatlar şu anda talep ediliyor. Fakat burada doğru imar çalışmaları yapılırsa hak edilen değer görülecektir."

"4M GAYRİMENKUL AYDIN'IN HER İLÇESİNDE" 

Aydın'ın her ilçesinde hizmet verdiklerini söyleyen Aras, "Aydın'ın her ilçesinde çalışmalarımız olsa da Efeler, Germencik, İncirliova, Söke, Kuşadası ve Didim ilçelerinde yoğunlaşmış durumdayız. Şehir dışından bizlere ulaşan kişilerin emlaklarını da, hangi ilçede olursa olsun, portföyümüze ekliyoruz." diyerek tüm vatandaşları 4M Gayrimenkul markasının farkıyla hizmet almaya davet etti.

"DEVLET ÇEKİ DÜZEN VERMELİ"

Emlak piyasasında yaşanan sorunları da dile getiren Aras, farklı çalışmalar ile devlete, vatandaşa ve emlakçılara fayda sağlanabileceğini belirtti. Düzenlemeler ile emlakçılık piyasasında görülen vergi kaçakçılığı ve benzeri olayların önüne geçilebileceğine vurgu yapan Aras, "Emlak piyasasına devletin ciddi bir çeki düzen getirmesi gerekiyor. Peki bu düzenleme nasıl getirilebilir? Naçizane fikrim; tapuyu emlakçının takip etmesi gerekir, bu durumda da takip sırasında emlakçıya fatura kesme zorunluluğu getirilebilir. Hem vergi kaçakçılığı önlenir hem de piyasadaki emlakçı olmayan kişileri devre dışı bırakır hem de insanların aldatılmasını engellemiş olur. Yani işlemler takdim edilirken tapuda ve belediyede muhatap olarak emlakçı alınmalı" ifadelerini kullandı.

Emlakçılık piyasasına yön veren kurumsal sitelere de bazı şartlandırmalar getirilmesi gerektiğini düşündüğünü söyleyen Aras, "Bir diğer sıkıntımız ise, vatandaşların bireysel olarak kurumsal sitelerde reklam verebilmesi. Biz aylık olarak bu sitelere yüksek paralar ödesek de vatandaşlar ücretsiz olarak bu sitelere ilan verebiliyor. Buna devlet el atmalı" dedi.

"EMLAKÇILARA ÇAĞRI YAPTI" 

Emlakçıların birlik içerisinde hareket etmesini, böylece daha güzel yarınlara erişilebileceğini düşündüğünü söyleyen Aras, meslektaşlarına seslenerek "Emlakçılar birbirlerini rakip olarak görüyor, bizler aslında meslektaşız. Biz birbirimize değer verirsek halk zaten bizlere değer verir. Birlik olunmadıkça biz sıkıntılarımızı ömür boyu anlatırız" ifadeleriyle sözlerini sonlandırdı.

Aras, 4M Gayrimenkul farkını yaşamak isteyen vatandaşların kendilerine kurumsal siteler ve 0543 252 85 62 numarası ile ulaşabileceğini belirtti.

whatsapp-image-2021-07-16-at-20-06-39.jpeg

whatsapp-image-2021-07-16-at-20-06-35.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler