58 SAATLİK YASAK AYDINLILARA ÇOK GELDİ

58 SAATLİK YASAK AYDINLILARA ÇOK GELDİ

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından Aydınlılar çarşı, pazar, meydan ve cadde gibi alanlara adeta akın etti.

Aşılama işlemlerinin başlamasının ardından Türkiye genelinde görülen vaka sayılarındaki olumlu düşüş birçok koronavirüs kısıtlamasının esnetilmesine neden oldu. Mart ayının ilk günlerinde düzenlenen Kabine Toplantısı ile düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandırılan 81 ilin büyük bir kısmında Aralık ayından bu yana uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı, esnaflar kepenk açtı, on binlerce öğrenci aylar sonra yüz yüze eğitim görmeye başladı.

Vaka sayılarındaki düşüş kısa sürdü. Günlük vaka sayılarının 40 bini geçmesinin ardından birçok il risk haritasında 'kızardı'. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Ramazan ayı boyunca risk grubu farketmeksizin hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamalarının tekrar hayata geçirilmesi kararlaştırıldı.

11 Nisan Salı günü başlayan Ramazan ayının ardından Aydın'da 17 Nisan Cumartesi ve 18 Nisan Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulandı. Cuma günü saat 19:00'da başlayarak Pazartesi günü saat 05:00'a kadar süren kısıtlama boyunca muafiyeti olan vatandaşlar haricinde kimse sokağa çıkamadı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kent genelinde denetimler gerçekleştirdi. 

Sokağa çıkma kısıtlamasının sona ermesinin ardından güzel havayı fırsat bilen Aydınlılar 19 Nisan Pazartesi günü (bugün) cadde, sokak, çarşı ve meydan gibi alanlara adeta akın etti. Zaman zaman maske ve sosyal mesafe kurallarının ihlal edildiğinin görüldüğü kalabalık gruplar vatandaşların da tepkisine neden oldu. Efeler ilçesinde bulunan Yağcılariçi çarşısında kalabalığı gören bir vatandaşın "Virüsün yerinde olsam ben de gitmem bu ülkeden" söylemi dikkat çekti.

whatsapp-image-2021-04-19-at-16-22-08-1.jpeg

whatsapp-image-2021-04-19-at-16-22-08-2.jpeg

whatsapp-image-2021-04-19-at-16-22-08.jpeg

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler