65 yaş üstü sokağa çıkıyor

65 yaş üstü sokağa çıkıyor

Sokağa çıkma yasağı nedeniyle herkesin evinde geçirdiği Ramazan Bayramı’nda, meydanları ve caddeleri dolduranlar 65 yaş üstü vatandaşlar oldu.

Hafta başında yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında, arefe gününü de kapsayacak şekilde Ramazan Bayramı boyunca 4 günlük sokağa çıkma yasağı kararı alınmıştı. Bununla birlikte söz konusu yasağın 65 yaş üstü vatandaşlara tanınan izni etkilemeyeceği belirtilmişti.

 

Pazar günleri saat 14:00 ile 18:00 arası sokağa çıkma izni bulunan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar, Ramazan Bayramı’nın tadını dışarıda çıkardı.

 

Sosyal mesafe kuralına dikkat edildi

 

Saatlerin 14:00’ı göstermesiyle birlikte soluğu dışarıda alan yaşlılar, yeşil alanlara ve parklara akın etti. Zaman zaman sıcaklığın etkisini fazlasıyla hissettirdiği anlarda gölgelik alanları tercih eden vatandaşlar sosyal mesafe kuralına özen gösterdi. 

 

Görevi başındaki Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutlarken bir yandan da sosyal mesafe ve maske kullanımı kurallarına uyulması yönünde uyarılarda bulundu.

 

Büyükşehir’den maske desteği

 

Öte yandan Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri 65 yaş üstü vatandaşları izin günlerinde yalnız bırakmadı. Ekipler, Adnan Menderes Bulvarı ve Kent Meydanı’nda yaşlılara maske dağıtımı gerçekleştirdi.

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler