65 yaş üstü vatandaşlar sevindiren proje

65 yaş üstü vatandaşlar sevindiren proje

Acil Tıp Uzmanları Derneğince hazırlanan ve Avrupa Birliği (AB) tarafından kabul edilen proje kapsamında, Türkiye'de 65 yaş üstündeki vatandaşlar için acil servisler oluşturulacak.

Acil Tıp Uzmanları Derneğince (ATUDER), yaşlıların acil servislerdeki tedavilerine yönelik Safe and Friendly Emergency Medicine for Elderly (SAFE-ME) (Güvenli ve Yaşlı Dostu Acil Servis) Projesi hazırladı.

Antalya İl Sağlık Müdürlüğü ile Sağlık Bilimleri Üniversitesinin ortak olduğu proje, Avrupa Birliğince kabul edilerek destek aldı. Sadece 65 yaş üstündekilere yönelik acil servislerin kurulmasını öngören projenin, Türkiye'de ilk defa uygulanması ve model oluşturması hedefleniyor.

Bizlerde bugün Aydın’da yaşayan 65 yaş üstündeki vatandaşlara, kurulacak olan acil servisler hakkındaki düşüncelerini sorduk ve cevapları sizler için düzenledik.

“GEÇ KALINMIŞ BİR UYGULAMA”

Uzun yıllardır Aydın’da yaşadığını belirten Ömer Çalışkan, "Hastaneler çok kalabalık oluyor değil polikliniklerde acil serviste bile çok fazla sıra oluyor. Sadece Aydın için bahsetmiyorum güzel ülkemizin her şehrinde 65 yaş üstü tüm vatandaşları için çok güzel bir yenilik olur. İnşallah en kısa zamanda bütün şehirlerimizde uygulamaya geçer. Şimdiye kadar yapılmayarak geç bile kalındı" dedi.

“FAYDASI OLAN HERŞEY YAPILMALI”

Sağlık sorunları sebebiyle uzun yıllardır hastaneye gittiğini dile getiren Neriman Çağlayan, "Sağlık sorunlarım yüzünden devamlı olarak hastaneye gidiyorum. Bu en çok ben ve benim gibiler için çok güzel ve önemli bir proje inşallah güzel sonuçlar ortaya çıkar. Bu proje sayesinde hastanelere atamada yapılır. İnsanlara ve vatanımıza faydalı olan her şey yapılmalı" diye konuştu.

“BİZLER İÇİN ÖZEL POLİKLİNİK İSTİYORUZ”

Özellikle pandemi döneminde oldukça zorluk yaşadıklarını dile getiren Hasan Demir, "Çok güzel bir uygulama çok memnun oluruz, düşünenlere teşekkür ediyorum. Tek bir ricam olacaktı bizler için fizik tedavi, ortopedi gibi diğer polikliniklerinde 65 yaş üzerine ait bir bölüm istiyoruz. Özellikle bu virüs döneminde kalabalıktan uzak durmak istiyoruz. Devlet büyüklerinden rica ediyorum. En kısa süre içerisinde bu projeyi hayata geçirin" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler