Açıkgöz: İstifaların nedeni çalışma koşulları değil

Açıkgöz: İstifaların nedeni çalışma koşulları değil

Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, sağlık çalışanlarına uygulanan istifa yasağının kalkmasının ardından Aydın'da 14 uzman hekimin görevi bıraktığını açıkladı.

Sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde yapılan çalışmaları aksatmaya uğratmaması amacıyla bu süreçte istifa etmeleri yasaklanmıştı. Aşılama çalışmalarının artması ve geniş kitlelere yayılmasıyla birlikte istifa yasağı ile ilgili de önemli bir gelişme yaşandı. İl sağlık müdürlüklerine gönderilen yazı ile uygulanan istifa yasağı 1 Temmuz'da kaldırıldı.

Yasağın kalkmasının ardından yüzlerce sağlık çalışanı görevini bırakma kararı aldı. Bazı şehirlerde 40'ı bulan rakamın ardından Aydın'da istifa eden hekim sayısı da merak konusu oldu. 

"14 UZMAN HEKİM GÖREVİ BIRAKTI"

Ajans Aydın Gazetesi muhabirine konu hakkında açıklama yapan Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, 1 Temmuz'dan bu yana Aydın'da 14 uzman hekimin görevi bıraktığını söyledi. Açıkgöz, "Çalışma koşullarından dolayı istifa eden herhangi bir doktorumuz yok, muayenehane açmak veya yan dal çalışmaları nedeniyle istifa eden hekimlerimiz var. 1 Temmuz'dan bu yana yani normalleşme sürecinden sonra istifa eden uzman hekim sayımız toplamda 14 kişi" dedi.

"AYDIN 'EN GÜVENLİ İL' OLDU" 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan İllere Göre Haftalık Vaka Sayısı Haritası'nda Aydın 2 hafta üst üste en az vaka görülen il oldu. "En güvenli il" konumuna gelmek için çok çalıştıklarını, kentte görev yapan sağlık çalışanlarının gösterdiği mücadelenin Aydın'ın başarısında büyük rol oynadığını söyleyen Açıkgöz, "Çok çalışmak, motivasyonu kaybetmemek, ekiplerin gerek yaptıkları işe saygı duymalarını gerekse de mümkün olduğunca çok sahip çıkmalarını öncelik olarak belirliyoruz. Onların motivasyonu bizim her şeyimiz. Tabii burada Sayın Valimiz Hüseyin Aksoy'un liderliğinde çok ciddi bir iş birliğimiz var, bunu da hassasiyetle takip ediyoruz. Başarıda ismi geçen tüm kurumlarla iletişim halindeyiz, sık sık bir araya geliyoruz. İş birliklerimiz sonucunda bulunduğumuz konumdayız" diye konuştu.

Öte yandan, pandemi sürecinde hekimlerin hesaplarına yatırılan ek ödemeler Aydın'da tavan fiyat üzerinden uygulanmış, ek ödeme alamayan yaklaşık 100 yardımcı sağlık personeli tatile yollanmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler