ADA PARÇA PARÇA ÖZELLEŞTİRİLİYOR

ADA PARÇA PARÇA ÖZELLEŞTİRİLİYOR

Aralarında Aydın'ın da bulunduğu bazı illerdeki taşınmazların özelleştirilmesi ile ilgili karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Özelleştirme Dairesi Başkanlığı, bazı illerdeki taşınmazların satışı ile nazım ve imar planı değişikliklerine onay verdi.

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Buna göre, mülkiyeti Maliye hazinesine ait Aydın'ın Kuşadası ilçesi Davutlar Mahallesi'nde 3, Muğla'nın Milas ilçesi Burgaz Mahallesi'nde 16, Adana'nın Çukurova ilçesi Kireçocağı Mahallesi'nde 2 taşınmaz ile mülkiyeti Türkiye Elektrik İletim AŞ'de bulunan Ankara'nın Yenimahalle ilçesi Macun-1 Mahallesi'ndeki 1 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı.

Bu taşınmazlar, satış, kiralama, gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar, mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da birkaçı birlikte uygulanarak özelleştirilecek.

Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2025'e kadar tamamlanacak.

"Çevre düzeni ve imar planı değişiklikleri"

Öte yandan, Aydın'ın Kuşadası ilçesi Güzelçamlı Mahallesi'ndeki parselin çevre düzeni, nazım imar ve uygulama imar planı değişiklikleri onaylandı. Bu bölge, ticaret-turizm-konut, trafo, genel otopark, park ve yol yapımına ayrıldı. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler